fbpx
Egészségügy Közélet Sport

Sportágak, amelyben újrakezdhetjük!

Lejárt a karanténidőszak a hazai első osztályú labdarúgóknál, a mai naptól már nem kötelező együtt lakniuk. Elkezdhetik a közös edzéseket a csapatok, természetesen az alapvető egészségügyi intézkedések betartásával.

Szabadtéren lehet sporteseményeket, versenyeket szervezni, ám egyelőre szigorú előírásokkal és nézők nélkül.

A labdarúgó csapatok esetében két-három nappal a mérkőzések előtt kornavírustesztnek vetik alá a játékosokat, de marad a kéthetenkénti  ellenőrzés is.

Zárt térben is elkezdhetik az edzéseket a profi sportolók, a kontaktsportok kivételével. Esetükben is számos előírást szabtak meg, például kizárólag fizikai felkészülésen vehetnek részt, egyénileg legalább 7 négyzetméter területtel kell rendelkezniük, náluk továbbra is megmarad a távolságtartás szabálya, legalább ét méternek kell lennie két sportoló között. Kinyithatnak az erőtermek is.

Ugyanakkor a teremsportot űzők esetében is kötelező lesz az orrot és a szájat elfedő maszk viselete, kivéve, ha erős fizikai tevékenységet végeznek.

Az előírásokat megszegő klubok, egyesületek esetében 5-tól 10 ezer lejig tartó pénzbüntetés róható ki.

Minden közös helyiséget négy óránként fertőtleníteni és szellőztetni kell.

Nem szabad használni az öltözőket, zuhanyzókat, szaunát, illetve minden olyan helyiséget, ahol fokozott a vírus terjedés veszélye.

Szintén mától visszatérhetnek a szabadtéri és a fedett medencékbe is a hivatásos úszók is, sőt számukra nézők nélkül, már akár versenyeket is szervezhetnek.

Az öltözőket csak szigorú rend szerint használhatják, és a sportolóknak a medencébe ugrás előtti pillanatig maszkot kell viselniük. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Merre, merre Maros megye?

zkadar

Engedély nélkül adta bérbe a Zorb gömböket

Rákóczi Kinga

Meglepően könnyen nyert a Sirius!

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben