fbpx
Életmód Flekken Gazdaság Megye Szociális

Most már hivatalos! Hétfőtől nyitnak a teraszok

Megjelent ma a Hivatalos Közlönyben, tehát immár hivatalos az, hogy hétfőtől kinyithatnak a teraszok. Persze szigorú óvintézkedések betartásával. Ez viszont többletkiadást és bevételkiesést jelent a kávézók, éttermek tulajdonosainak, hiszen felére csökken a befogadótér, és be kell szerezniük a törvény által előírt eszközöket is. 

A tulajdonosok minden helyzetre, így a napok óta tartó esős időre is felkészülnek. Egyesek ponyvát húztak az asztalok fölé, és a belső tereket is úgy alakították át, hogy szükség esetén a gyerekek ott húzódjanak meg az eső elől. Mindenhová kézfertőtlenítőt helyeztek el. 

Egy másik vállalkozó arról beszélt, hogy mivel az asztalok között legalább két méter távolság kell legyen, az eddigi nyolc asztal helyett, most csak négyet tud kihelyezni. Kézfertőtlenítő adagolókat, arcmaszkot és egyszer használatos kesztyűt kellett beszerezniük, amit majd a vendégeknek adhatnak, ha például a mosdóba szeretne menni valaki. Fertőtlenítő lábtörlőket is vásárolniuk kell a bejárathoz és a bútorok egy részét is kicserélik, hogy vonzó legyen a környezet a vendégeknek, mondták el a megkérdezett kávézótulajdonosok.  (marosvasarhelyiek.ro)  

Ajánlott bejegyzések

Nem sokan élnek az előre hozott nyugdíjazással

Noémi

Még egy sportesemény elmarad Marosvásárhelyen

zkadar

Több mint 500 választókörzetet hoznak létre Maros megyében az államfőválasztás napján

László Portik
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben