fbpx
Közélet Sport

Reménykednek a sportolók is!

Június 1-jétől újjáéledhet a sportélet, ugyanis hétfőtől nézők nélkül szabadtéri sportrendezvényeket lehet rendezni. A sportágak közül kivételt képeznek a kontaktsportok.

Az országos Vészhelyzeti Bizottság tegnap kiadott rendeletében egy sor engedményről tett bejelentést.

A szabadtéri sportágak mellett hétfőtől újrakezdhetik az edzéseket, sőt a versenyeket is az úszók, akár fedett uszodában is, és a teremsportok esetén is újra indulhat a felkészülés. Ez utóbbi esetében egyelőre versenyekről nem rendelkeztek, az edzéseken pedig be kell tartani a távolságot és legalább 7 négyzetméter területe kell legyen egy sportolónak. Ebben az esetben is kivételt képeznek a kontaktsportok.

Az úszók esetében, Marosvásárhely már nincs kedvezményezett helyzetben, ugyanis a sátortetőt lebontották a Week-end telepen, nem lehet tudni, mikortól engedik be oda (ha beengedik) az úszókat. Marad esetleg a Mircea Birau uszoda, vagy az Orvosi egyetem fedett létesítménye – amennyiben helyt kapnak ezekben a vízes sportok kedvelői…

A remények szerint június 15-től megnyithatnak a fittnes és erőtermek is.A sportolóknak pedig minden esetben szigorúan be kell tartaniuk az egészségvédelmi előírásokat. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Bővül az oltópontok száma

zkadar

Négy év szünet után újra Székely Szabadság Napja lesz Marosvásárhelyen

Szász Cs. Emese

Lemondott Mara Togănel

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben