fbpx
Közélet Megye

További 4 évig Peti András vezeti a repülőteret!

A marosvásárhelyi légikikötő vezetősége újabb 4 évre kapott bizalmat a megyei tanácstól.

A megyei tanácsosok mai döntése alapján újabb négyéves mandátumot kapott a repülőtér vezetőtanácsában Peti András, az igazgatótanács elnöke, és Popa Daniel Marius, az igazgatótanács alelnöke. Megbízatásukat 2024. május 31-ig hosszabbították meg.

A májusi soros tanácsülés keretében a megyei önkormányzat arról is határozott, hogy 200.000 lejjel kiegészítik a repülőtér költségvetését. Ezt a koronavírus-járvány megelőzését célzó biztonsági intézkedések fedezésére kell költeniük.

150.000 lejt különítettek el védőfelszerelés biztosítására a személyzet számára, valamint fertőtlenítőszerek vásárlására. Ugyanakkor további 50.000 lejt kapott a repülőtér egy 300 négyzetméteres sátor bérlésére. Ezt a sátrat az utasterminál bejáratánál állították fel és ebben kell az utasoknak kitölteniük a saját felelősségű nyilatkozatokat arról, hogy honnan érkeztek, és hogy házi elkülönítésbe vagy intézményi karanténba vonulnak.

Szintén határozatot fogadtak el arról, hogy kineveznek egy ideiglenes adminisztrátort, illetve a tanácsosok jóváhagyták az eljárás elindítását annak érdekébe, hogy a repülőtér vezetőtanácsában megüresedett két, nem ügyvezető-igazgatói állást betöltsék.

Péter Ferenc, a megyei tanács elnöke továbbra is prioritásként kezeli a repülőteret, tervben van a kifutópálya meghosszabbítás, az utasterminál és a repülőgép parkoló bővítése, amelyekre múlt hónapban szavazták meg a beruházást.

„A repülőtér ügyvezető igazgatói teljesítették a megyei tanáccsal kötött szerződésükbe megfogalmazott célokat”

– ezért jár a hosszabbítás, indokolta meg a határozatot Péter Ferenc.

Az elmúlt négy év alatt sikerült felújítani a kifutópályát, amely nagyon rossz állapotban volt – tette hozzá a megyei önkormányzat vezetője. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Imaszalagok Csíksomlyóra

Rákóczi Kinga

Hogyan tovább Marosvásárhely?

Rákóczi Kinga

Hamarosan indul a bölcsődeépítési program

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben