fbpx
Közélet Sport

Nem volt könnyű az asztaliteniszezőknek sem…

Szinte lélegzet-visszafojtva várják a sportolók is a „nagy felszabadulást”, vagy legalábbis azt a pillanatot, amikor minden sportágban – talán kivéve a vízisportokat – újrakezdhetik az edzéseket.  

Így vannak vele a marosvásárhelyi ISK asztaliteniszezői is, akik nem igazán tudtak online edzeni.

Ungvári Imola, a klub egyik edzője honlapunk megkeresésére elmondta:

Nagyon nehéz asztaliteniszt oktatni interneten keresztül… Többnyire fizikai felkészítőket tartottunk. Akinek volt lehetősége beszerezni egy ping-pong asztalt, vagy volt otthon, és ehhez megfelelő helye is, gyakorolhatott. De sok esetben sajnos nem volt megfelelő edzőpartner.

Ungvári Imola elmondta azt is, hogy nem minden szülő tud elfogadható szinten ping-pongozni, márpedig a minőségi gyakorláshoz megfelelő edzéspartner szükséges.

Több kis videóban mutatta be a román válogatott és olimpiai induló Szőcs Bernadette is, hogyan edz testvérével, Szőcs Hunorral. Nekik szerencséjük van, hogy családban találtak megfelelő partnert.

A marosvásárhelyi asztalitenisz jelenlegi legnagyobb reménysége, Ungvári Evelyn a bezártság ellenére két hetet otthon készülhetett az Európai Asztalitenisz Szövetség fizikai felkészítő programjának köszönhetően. Korosztályában, az ifi II-es kategóriában, Romániából a három legjobb fiú, illetve lány vehetett részt az ETTU programjában, amely online erőnléti edzéseket tartalmazott.

Evelyn egyébként júniusban részt kellett volna vegyen Zágrábban a korosztályos Európa-bajnokságon, amelyet viszont egyelőre elhalasztottak. Új dátumot még nem tűztek ki, mondta Ungváry Imola. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Bölöni, mint a Nemzet Sportolója?

zkadar

„Buborékban”

zkadar

Működési engedély nélküli iskolák a megyében

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben