fbpx
Közélet Megye Sport

Idén elmarad a Székely vágta és a Marosszéki Lófuttatás is!

A 10. jubileumi rendezvényt jövőre halasztották!

A Nemzeti Vágtát viszont októberben megszervezik Budapesten, erre Székelyföldet a tavalyi Székely Vágta győztesei képviselhetik.

A Nemzeti Vágta szervezőcsapatával egyeztetve, valamint a járványügyi helyzetet figyelembe véve, a Székely Vágta szervezői úgy döntöttek, hogy idén nem tartják meg rendezvényüket.  

A Székely Vágta szervezői több szempontot szem előtt tartva hozták meg döntésüket, miszerint a 2020-as Székely Vágtát elhalasztják. A lovasrendezvény kapcsán felmerült egy szeptemberi időpont, de a közelgő, várhatóan ősszel tartandó önkormányzati választások miatt a szervezők nem szeretnék kampányidőszakban megtartani az eseményt.

Budapesten október 10–11-i hétvégére tervezték a Nemzeti Vágtát, amelyen Székelyföldről Kovászna (a Székely Vágta 2019-es győztese), Farkaslaka (II. helyezés) és Előpatak (III. helyezés), illetve Sepsiszentgyörgy, mint szervező település lovasai indulhatnak.

Elmarad az idei Marosszéki Lófuttatás is!

Csibi Attila Zoltán, a szervező Erdőszentgyörgy polgármestere, honlapunknak elmondta, idén biztosan nem szervezik meg az eseményt.

„Lehetetlen megszervezni úgy, hogy nem tudjuk mikortól lehet tömegrendezvényeket tartani”

Éppen emiatt, mivel a rendezvény pályázati pénzekből finanszírozott, nem mertek szerződéseket kötni, mert nincsenek fix dátumok amire alapozhatnának. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Ciprian Dobre lesz Maros megye új prefektusa

Szász Cs. Emese

Kezdődik a bölcsődei iratkozások második szakasza

krakoczi

Marosvásárhelyen a diákok egy része tér vissza a tanintézményekbe

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben