fbpx
Közélet Kultúra Nagyvilág

„Szívünkben zarándokoljunk” – nem lesz tömeges rendezvény a csíksomlyói búcsú!

A koronavírus-járvány miatti megszorítások következtében idén elmarad a tömeges rendezvény a csíksomlyói nyeregben a Pünkösdi búcsú alkalmával.

A szervezők felkérték a híveket, hogy ne szervezzenek keresztaljákat sem és csoportos zarándoklatot sem a kegyhelyhez.

Május 30-án, szombaton a szentmise 12,30 perckor kezdődik zárt körben, a csíksomlyói kegytemplom pápai kisbazilikájában.

A rendelkezések értelmében legfennebb nyolcan lehetnek egy zárt térben, ennek megfelelően szervezik majd meg az idei szentmisét, amelyet Kovács Gergely érsek, a Gyulafehérvári Főegyházmegye Főpásztora celebrál.

Az eseményt élőben közvetíti a Marosvásárhelyi Rádió és az Erdélyi Mária Rádió, valamint a Duna Tv és lehetőség van követni a SzeredApp mobiltelefonos alkalmazáson keresztül is.

Hungarikummá nyilvánították a csíksomlyói pünkösdi búcsút és kegyhelyet.

A csíksomlyói búcsút az RMDSZ kezdeményezésére, az Erdélyi Ferences rend támogatásával 2018-ban terjesztették a Hungarikum Bizottság elé. A határozatott múlt héten hozták meg, így a romániai és egyetemes magyarság legjelentősebb vallási eseménye egy listán szerepel a Magyar Pálos Renddel, a pannonhalmi Bencés Főapátsággal és környezetével, gróf Széchenyi István szellemi hagyatékával, vagy a Kodály- módszerrel. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Lemondott tisztségéről Illés Ildikó

Rákóczi Kinga

Három házisertést ölt meg a medve Marosszentgyörgy mellett

Szász Cs. Emese

Csodálatos Marosszék címmel nyílik fotókiállítás Marosvásárhelyen

Noémi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben