fbpx
Koronavírus Közélet Tanügy

Se ballagás, se szóbeli – érettségi 2020

Idén más lesz az érettségi vizsga. A járványhelyzetre való tekintettel a Tanügy-minisztérium úgy döntött, hogy törli a szóbeli vizsgákat, az írásbeliken kötelező a 2 méteres távolságtartás.

A vizsgáztatás menetének ütemterve szerint június harmadika és tizedike között iratkozhatnak a diákok az érettségi vizsgára.

11-e és 17 között a diákok idegen nyelv tudását és számítógépes képességeit mérik fel.

Az érettségi június 22-én kezdődik a román nyelv és irodalom írásbelivel. 23-án a diákok anyanyelvi ismereteit mérik fel, június 24-én és 25-én pedig a szaknak megfelelő kötelező, illetve választott tantárgyból írásbeliznek a végzősök.

Az eredményeket június 30-án függesztik ki, az esetleges óvások elbírálását követő végleges eredményeket július 5-én teszik közzé.

A vizsgaközpontba való belépéskor mindenki védőmaszkot kap, a tantermekben egymástól két méteres távolságra kell üljenek a vizsgázók, ami azt jelenti, hogy sem az előtte sem az utána lévő padban nem ülhet senki. Vizsgaközpont lehet bármelyik olyan tanintézmény, ahol érettségizők vannak, az alapfeltétel azonban az, hogy kamerákkal rendelkezzen az épület.

A Tanügy-minisztérium vizsgáztatásra vonatkozó módszertana külön kitér arra is, hogy hogyan mérik fel azoknak a tudását, akik a vizsga idején igazoltan koronavírus-fertőzöttnek számítanak, krónikus betegségben szenvednek vagy COVID-19-re utaló tüneteik vannak. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Elszálló gázárak: ismét leállította működését az Azomureș

Szász Cs. Emese

Még megvan a magassarkúm, amellyel kosarat dobtam!

zkadar

Beoltják az 5 – 11 év közötti gyerekeket is

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben