fbpx
Közélet Megye Sport

Megvan az Európa-bajnokság új időpontja!

Az európai és a hazai triatlon szövetség egyeztetéseinek következtében kialakult egy rés a megcsonkított sportidény versenynaptárában. Ezek szerint, szeptember 12-15 között kerülhet sor Marosvásárhelyen, illetve Erdőszentgyörgyön és a Bözödi -tónál a Transylvania krossz triatlon és krossz duatlon Európa-bajnokságra. Természetesen mindez a járvány (vissza)fejlődésétől is függ.

A nagyszabású rendezvényt eredetileg június közepén kellett volna megrendezni. A kontinentális szövetség viszont június 30-ig minden versenyt törölt a naptárából a kornavírus-pandémia miatt.

Marosvásárhely és környéke 2019-ben egy kilenc napos, hét Európa-bajnokságot magába foglaló Multisport Európa-bajnokságot rendezett meg igen nagy sikerrel. 40 országból, több, mint 1500 sportoló vett részt tavaly azon a rendezvényen, amely az egész Marosvásárhelyt, Erdőszentgyörgyöt és a Bözödi-tó környékét megmozgatta. Versenyeket szerveztek a Transylvania Motor Ringen is, mely igazi látványosság volt, de az erdőszentgyörgyi triatlonversenyre is rengetegen látogattak ki, mint ahogy a marosvásárhelyi versenyekre is.

Azon versenyek főszervezője, a Román Triatlon Szövetség illetve marosvásárhelyi Master Ski and Bike klub elnöke-vezetője, Klósz Péter sajnos tavaly év végén elhunyt, nem érhette meg, hogy a Multisport Európa-bajnokságot a legjobb versenyek közé jelölték.

Az idei verseny egyfajta emléket is szeretne állítani a kiváló sportvezetőnek, sportdiplomatának. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Megépült a repülőtér saját tűzoltóállomása

Rákóczi Kinga

Több mint 130 új koronavírus-fertőzött a megyében

Rákóczi Kinga

Hidat kért a megyei tanácstól a polgármester, nem kap!

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben