fbpx
Közélet

A „jonopot”-ért és ami mögötte van, fizethet I(J)ohannis

Ugyanakkor Marius Pascannak is a zsebébe kell nyúlnia.

„Cigányozásért” 6000, „magyarozásért” 5000 lej a büntetés.

Az Országos Diszkriminációellenes Tanács mai határozatában elítélte az államelnök, magyarokat gyalázó beszédét és ötezer lejes büntetést szabott ki Klaus Werner Iohannisra, hátrányos megkülönböztetés és a méltósághoz való jog etnikai/nemzetiségi alapon való megsértése miatt. Az államfő természetesen fellebbezni fog a döntés ellen.

Ugyanazon az ülésen elemezték a Realitatea Tv-n március 7-én sugárzott „Romania 2019” című műsort is, amelyben Cosmin Gusa, Octavian Hoanca, Marius Pascan és Dan Tanasa voltak a meghívottak.

A műsor alatt többször is érintették a „magyar kérdést”, kijelentésükért Hoanca illetve a maros megyei képviselő, Marius Pascan két-kétezer lej büntetést érdemeltek ki a CNCD-től a méltósághoz való jog megsértéséért, míg a másik kettő kijelentését nem tartották szabályellenesnek.

Ugyancsak a Tanács mai határozatában a roma közösségre tett sértő kijelentések miatt 6000 lejes büntetést szabott ki Traian Basescu volt államelnökre, illetve Nicolae Dobrovici Bacalbasara. Mindkettőjüknél ugyan az a döntés: kijelentéseik diszkriminatívak és sértik az emberi méltósághoz való jogot. (marosvasarhelyiek.ro)  

Ajánlott bejegyzések

Jó tanuló, jó sportoló: Fángli Henrietta!

zkadar

Elmarad az óvodások olimpiája is!

zkadar

Csak egy Maros megyei település maradt „vörös” zónában!

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben