fbpx
Egészségügy Koronavírus Közélet

Emelkedtek az árak a fogászati rendelőkben!

Az ok: a védőfelszerelés.

Kőkemény feltételek mellett kezdhették újra a betegellátást a fogászati rendelőkben. Ezek közé tartozik a teljes védőfelszerelés, a plusz fertőtlenítők beszerzése, amely jelentősen megemelte egy-egy kezelés árát. A legtöbb rendelőben ezt belefoglalják a kezelési költségekbe, merthogy az orvosnak, vagy a rendelő tulajdonosának kell ezeket megvásárolniuk.  

Nagyobb városokon, a magánrendelőkben 200 lejes pluszköltségbe is „beleszaladhat” a fogproblémákkal küszködő beteg.

Kisebb településeken az orvosok inkább vállalják a veszteséget, és csak 50 lejt tesznek hozzá a számlához, de legalább tudnak dolgozni másfél hónap után, ugyanis a vidéken élők közül sok betegnek még ez az összeg is megterhelő.

A kezelésre, beavatkozásra járók között legalább húsz perc szünetet kell tartaniuk a fogorvosoknak, ez alatt teljesen ki kell fertőtleníteniük a kezelőt és a várótermet. Utóbbit is át kell alakítani, hogy legalább másfél-két méterre üljenek egymástól a várakozók. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Hamarosan nyit a Mircea Birău uszoda

Rákóczi Kinga

Húsvét járványügyi korlátozások nélkül?

Szász Cs. Emese

Három halálos áldozata van már az influenzának, az egyik Maros megyei

Szász Cs. Emese
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben