fbpx
Életmód Közélet Kultúra Megye

Ma kinyitott a Néprajzi Múzeum!

  fotó: Rab Zoltán

Fokozatosan kezdik újra a tevékenységüket a Maros Megyei Tanácshoz tartozó kulturális intézmények.

Ma, a múzeumok nemzetközi napján nyitotta meg kapuit a Néprajzi és Népművészeti Múzeum. A megfelelő óvintézkedések mellett hétköznaponként reggel 9 és délután 4 óra között lehet látogatni az intézményt. Hétvégén 9-14 óra között.

A kiállítótermeket és a múzeum egész területét fertőtlenítették, védőmaszk viselése és a távolságtartás minden látogató számára kötelező.

Bár még zajlanak a felújítási munkálatok, június 1-jén ismét kitárja kapuit a  Kultúrpalota. Néhány galéria zárva marad, de látogatható lesz a Tükörterem, a Hangversenyterem, a szecessziós kiállítás, a Bernády-emlékszoba, a Dandea-emlékszoba és a Kultúrpalota előcsarnoka.

A Kultúrpalota is hétvégi program szerint üzemel: hétfőről péntekig 9-16, hétvégén 9-14,30 óra között. A látogatók számát korlátozzák éppen azért, hogy lehessen betartani a társadalmi távolságot.  

A művészeti galériák a felújítási munkálatok miatt zárva maradnak.

Nem nyílik meg a Természettudományi Múzeum és a marosvásárhelyi várban működő  Régészeti és Történeti Múzeum sem, mivel mindkét épületben felújítási munkálatok zajlanak.

A többi kulturális intézmény, így a Marosvásárhelyi Állami Filharmónia, a Maros Művészegyüttes és az Ariel Bábszínház egyelőre nem kezdi újra a tevékenységét, hiszen továbbra is tilos koncerteket és kulturális rendezvényeket szervezni zárt térben.(marosvasarhelyiek.ro/közlemény)

Ajánlott bejegyzések

Fejlesztési, finanszírozási, pályázási lehetőségek Maros megyében

Rákóczi Kinga

Péter Ferenc: „A gyász nem pusztán fájdalom, a megemlékezés nem siránkozás.”

Rákóczi Kinga

70 hónap múlva új óvoda lesz Marosvásárhelyen

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben