fbpx
Életmód Koronavírus Megye Szociális

Készenléti menetrend a városi közszállításban

A Marosvásárhelyi Közszállítási Vállalat tájékoztatása szerint a megszokottól eltérő menetrend szerint járnak mától (május 18) a buszok. A készenléti állapot idején érvényes szabályok szerint a tömegközlekedési járműveken is kötelező az orrot és szájat fedő védőmaszk használata. Ellenkező esetben 500 és 2500 lej közötti bírságra számíthatnak.

A törvény értelmében a szolgáltatónak a következő szabályokat kell betartani :

  • A járműveken az azok befogadóképességének legtöbb felét használhatják, az utasok között legalább egy méteres távolságot kell biztosítani.
  • légúti megbetegedésre utaló tünetekkel az alkalmazottaknak otthon kell maradniuk, őket naponta megvizsgálják, a műszak kezdetekor megmérik a testhőmérsékletüket. 
  • A légkondicionálók esetében nem használható a belső légkeveréses funkció, és amennyiben lehetőség van rá, menet közben nyitva kell hagyni az ablakokat.  
  • A járműveket a műszak kezdetekor, majd négyóránként fertőtleníteni kell. Kerülni kell a száraz sepregetést vagy portörlést, a takarítást nedves ronggyal kell végezni. 
  • Ahol erre lehetőség van, a járművekben a COVID – 19 járvány megelőzésére vonatkozóan figyelmeztetést kell lejátszani
  • A szünetekben a sofőrök kötelesek tartani a távolságot munkatársaikkal, az utasaikkal és a segédszemélyzettel szemben is.  

A menetrendet itt érhetik el. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Galléros páviánkölyök született a Marosvásárhelyi Állatkertben (videó)

Rákóczi Kinga

Nobel-békedíjra terjesztették fel Böjte atyát

Szász Cs. Emese

Adósságok miatt függesztik fel Szászrégenben a vízszolgáltatást

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben