fbpx
Koronavírus Közélet

Lassan visszarendeződünk – egyelőre megszorításokkal

Azzal, hogy nem kell már nyilatkozat a lakóhelyen belüli közlekedéshez, számottevően megnőtt a forgalom. De nem csak ez jelzi, hogy szépen lassan megtelik élettel a város.

Szigorú szabályozások mellett megnyílnak a szépségszalonok, a fodrászatok, a múzeumok, a szállodák is, és engedélyezett lesz a szabadtéri és istentisztelet és újraindulnak a fogászatok, és a járóbeteg-rendelés.

Marosvásárhelyen szombaton újra kinyit az állatkert, hétfőn a Kultúrpalota!

Május 16-án már reggel 9 órától meg lehet nézni az állatokat.

Június 1-től lehet majd látogatni a Kultúrpalotát. A zajló felújítási munkálatok ellenére a Tükörterem, a Hangversenyterem, a Szecessziós kiállítás és az előcsarnok továbbra is látogatható lesz.

 Indul az élet a hivatalokban is!

A jövőhéttől minden kedden és csütörtökön 10-12 óra között, újraindul a polgármesteri hivatal ügyfélfogadása és a meghallgatások a szolgáltató irodákban.

Az ügyfelek a hivatal épületében kötelező módon be kell tartsák a folyamatban lévő törvényes előírásokat társadalmi távolságtartás szabályait és kötelező a védőmaszk használata az épület egész területén.

Mindehhez előzetes telefonos bejelentkezés szükséges a megfelelő szolgáltató irodában.

Hétfőtől ismét lehet vizsgázni a gépjárművezetési jogosítványért!

Az érintett igazgatóság május 18-tól fokozatosan megnyitja kapuit az ügyfelek előtt. Minden intézkedéshez -ahol lehet – internetes előjegyzés szükséges. Ehhez tájékozódjanak a következő linken: jogosítványok, gépkocsibejegyzés, Maros megye.

A jogosítvány megszerzéséhez szükséges vizsgák közül előszőr a gyakorlatit indítják be. Előszőr a szükségállapot kihirdetése miatt félbeszakadt vizsgákat tervezik újra, illetve azokét, akiknek az intézkedés alatt lejárt, vagy hamarosan lejár az iratcsomó érvényességi ideje.

A második szakaszban – körülbelül 2 hét múlva – a gyakorlati vizsgák számától függően elkezdhetik majd megint az elméleti vizsga megszervezését az érvényben lévő egészségügyi biztonsági szabályozásoknak megfelelően. (marosvasarhelyeik.ro)  

Ajánlott bejegyzések

Merre, merre a nyáron? Fel tud-e állni a padlóról a turizmus?

zkadar

Robbanást történt az Azomuresnél

krakoczi

Nincs tartozás, de maradt a szemét

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben