fbpx
Életmód Közélet Sport Tanügy

Utánpótlássport – mikortól?

Egyelőre kizárt, hogy az utánpótlásban elkezdődhessenek az edzések. Amíg nem engedik iskolába őket, addig a minisztérium sem engedheti, hogy 20-30 gyerek egy helyre gyűljön össze edzeni. Ezt Ionut Stroe sportminiszter jelentette ki, aki hozzátette, fokozatosan fognak könnyíteni ebben az esetben is a szigorításokon.  Addig is maradnak az otthoni egyéni edzések.

Nagyon sok edző egyéni fizikai felkészítő programot dolgozott ki a tanítványai számára, kisebb technikai gyakorlásokkal – már, amelyik sportágban lehetséges ez – és leginkább a tanulásra ösztönzik most a gyerekeket. Sajnos a fiataloknak nagyon nehéz ez a bezártság, ezért most van a legnagyobb szükség a szülői, edzői és esetleg pszichológiai szakember segítségére, hogy együttes erővel tudják átvészelni ezt a – nagyobb, közös edzések nélküli – időszakot.

Sportbázis, de mikortól?

Érdekes helyzet állt elő a marosvásárhelyi Szász Albert sportlíceumnál, amely elvileg saját sportbázissal rendelkezik. Az Eminescu (volt Jókai Mór) és a Kinizsi Pál utcák között található területen a szakiskola két sporttermet is használhatna. Mivel egyelőre csak a szabadtéri sportágakat lehet újrakezdeni, a sportlíceum diákjainak jól jött volna, ha a többszörösen kitolt határidőre kész lett volna az udvaron épülő sportbázis, amely több sport- és egy futópályát tartalmaz. Sajnos, bár a helyi tanács megszavazta az erre fordítandó költségvetést, a végrehajtó polgármesteri hivatalnak mindmáig nem sikerült befejeznie a sportbázist. Az átadását tavaly őszre várták. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Előkerült a Református Kollégium alapköve

krakoczi

Advent második vasárnapján megmozdult a város

krakoczi

A tanárjelöltek több, mint fele hetes fölött írt!

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben