fbpx
Életmód Közélet Sport

Mit szabad sportolni, és mit nem? Mire kell figyelni?

Ionut Stroe sportminiszter ismertette azokat a szabadtéri sportágakat, amelyben – egy sor feltétel mellett – május 15-étől elkezdődhetnek az edzések.

Ezek: repülősport, alpinizmus, atlétikából a futó- és dobószámok, autóversenyzés, kajak-kenu, evezés, kerékpározás, lovaglás, golf, karting, motorversenyzés, tenisz, de csak egyéni, íjászat, sportlövészet, vitorlázás és szörfözés. Mindegyiknél kitétel, hogy háromnál többen nem lehetnek egyszerre egy csoportban.

Milyen feltétellel nyithatnak ki a szabadtéri sportbázisok:

Legyen elkerítve, őrizve, a belépés előtt lehessen testhőmérsékletet mérni, ugyanakkor csak a létesítmény kapacitásának megfelelő számú sportolót-edzőt szabad beengedni, tilos lesz a nézők beengedése, a közös helyiségek használata és rendelkeznie kell egy külön zárt szobával, arra az esetre, ha koronavírus-fertőzés tünetével valakit el kellene különíteni. Természetesen a távolság betartását is ellenőrizni kell, atlétikában például két futó között legkevesebb 10 méternek kell lennie, az evezősportok esetén pedig kizárólag egyéni próbákat lehet gyakorolni, de ott is legalább 6 méter távolságot kell tartani két hajó között.

A szaktárcavezető szerint, amely sportlétesítmény nem tudja teljesíteni ezeket a feltételeket, azok egyelőre zárva maradnak.

Tilos lesz köpni!

Nem szabad használni a közös helyiségeket, mint például az öltöző, a fürdő, zuhanyzó, szauna, fitness-terem, masszázs, étkezde. A sportfeleszerelést, pl. teniszütőt, íjat, vívóeszközt, lehetőleg mindig ugyanaz az ember használja. A mérkőzések után tilos lesz a kézfogás, ölelkezés.

A terem-, illetve a kontaktsportok még várhatnak az újraindulásra.

Ezek fokozottan fertőzésveszélyesek, viszont hamarosan, szakaszosan megnyithatják a medencéket az úszók számára, illetve az inkább kereskedelmi tevékenységnek minősülő edző- és fitness termeket.  (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Potápi: a Sapientia egyetem a szülőföldön boldogulásra sarkallja a magyarságot

Szász Cs. Emese

Megye: Költségvetés-kiegészítés és szakbizottságok

zkadar

Öt nap alatt négy rablás, egy 15 és egy 16 éves fiatalt tartóztattak le

Szász Cs. Emese
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben