fbpx
Egészségügy Koronavírus Szociális

A Gyermekjogvédelmi Igazgatóságnál is vannak koronavírussal fertőzöttek

Kiengedték a kórházból a Maros megyei Szociális Ellátási és Gyermekjogvédelmi Igazgatóság néhány alkalmazottját, miután többjüket is koronavírus fertőzéssel diagnosztizáltak.

Az elmúlt hetekben az intézmény több mint 1100 alkalmazottját tesztelték 31 esetében laboratóriumi vizsgálatok igazolták a fertőzés gyanúját.  Az alkalmazottak a megyében működő gyermek-és felnőtt-gondozási központok, otthonok munkatársai, valamennyien tünetmentesek, közülük 7-et kiengedtek a kórházból. Az intézmény vezetője, Miclea Hajnal elmondta, a fertőzöttek előzetes tesztje lett pozitív, amennyiben a következő két eredmény negatívnak bizonyul, úgy gyógyultnak minősülnek. Az intézmény alárendeltségébe tartozó központok helyét nem említette, de azt elmondta a vezérigazgató, hogy a 31 alkalmazott 7 központból került ki.  A Maros Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság felel az árva és elhagyott gyermekek gondozásáért, a pótszülői és családi típusú házakat magában foglaló hálózat fenntartásáért, több öregotthon és fogyatékkal élő személyek gondozását biztosító otthon tartozik hozzá. Az igazgatóságnak 1500 alkalmazottja van, 3000 gondozott él az intézményeiben. (marosvasarhelyiek. ro)

Ajánlott bejegyzések

Szombattól megszűnik a szabadtéri maszkviselési kötelezettség

krakoczi

Online választási kampány

krakoczi

Maros megyében 38 koronavírus-fertőzött van (megyei és nagyvilági adatok – április 2)

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben