fbpx
Egészségügy Koronavírus Közélet

Néhány napon belül megnyitják a moduláris kórházat

– ezt jelentette ki ma marosvásárhelyi látogatásán Klaus Iohannis államelnök. Az államfő Ludovic Orban miniszterelnök és Nelu Tataru egészségügyi miniszter társaságában látogatta meg a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem sport bázisán kialakított moduláris kórházat. A létesítményben azokat a  COVID 19-el diagnosztizált pácienseket kezelik majd , akiknél enyhe lefolyású a betegség.

A helyszínen tett nyilatkozatában Klaus Iohannis arra figyelmeztette a lakosságot, hogy a május 15-i dátum csak adminisztratív értelemben jelenti a szükségállapot végét, a koronavírus-járvány nem csengett le. Az államelnök arra figyelmeztette a lakosságot, hogy a kijárási tilalom feloldása nem kellene a fertőzések számának növekedését jelentse.

A megelőzés roppant egyszerű – véli Klaus Iohannis, mindössze az szükséges, hogy tartsuk a megfelelő távolságot, viseljünk kesztyűt és maszkot, illetve gyakran mossunk kezet.

Sokkal jobban oda kell figyeljünk magunkra és egymásra, annak érdekében, hogy ne nullázzuk le mindazt amit a hatóságoknak eddig sikerült elérniük – nyomatékosította az államfő.

Klaus Iohannis ugyanakkor bejelentette, hogy a marosvásárhelyi moduláris kórház néhány napon belül megkezdi működését. 

Nelu Tătaru egészségügyi miniszter kifejtette, a járvány még nem tetőzött Romániában, nem mutat csökkenő tendenciát, egyelőre csak állandósul a napi új megbetegedések száma. Ma 15.100 koronavírus-fertőzött nyilvántartásba vételét jelentette be a Stratégiai Kommunikációs Csoport. 6.900 személy gyógyult ki a betegségből, 245 pácienst intenzív terápiás osztályon kezelnek, ma 320 új esetet jelentettek. Ezek az adatok azt mutatják, hogy továbbra is be kell tartani az előírásokat, fejtette ki a tárcavezető. (marosvasaerhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Beváltotta a hozzá fűzött reményt az Adj vért ments életet! kampány

Rákóczi Kinga

Októberig fogadják a Szülőföldön magyarul támogatás igényléseit

Rákóczi Kinga

Hőseinkre emlékezni kötelességünk és felelősségünk

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben