fbpx
Koronavírus Közélet Megye

Csökkenőben a járvány terjedési sebessége, még mindig sok az elhunyt

Maros megyében országosan az ötödik legnagyobb a megbetegedettek száma, a százezer lakosra lebontott, bizonyítottan fertőzöttek alapján a hetedik helyen vagyunk.

Az Erdélyi koronamonitoron közzétett – a hivatalos adatokon alapuló statisztika szerint lassult a fertőzések terjedési sebessége.

Az igazolt aktív fertőzöttek száma április 29-én tetőzött (7734 személy), azóta csökkenő tendencia figyelhető meg.

Az elmúlt héten többször is csökkenést mutatott a napi aktív esetek száma az elmúlt héten.

A járvány terjedési sebességének egyik mutatója, az úgynevezett duplázódási idő, ami azt mutatja, hogy hány nap alatt kétszereződik meg a fertőzöttek száma. Az elmúlt két hétben ez a szám 12-14 napról 22 napra nőtt, ami szintén a járvány lassulását jelenti.

Sajnos a halálesetek száma szinte állandó, naponta 25 körüli személy válik a koronavírus áldozatává.

Románia az egy millió főre eső halálesetek száma alapján a 20. helyen áll Európa 45 állama közül. Nálunk 47, Belgiumban viszont 735 elhunyt jut egy millió lakosra. Ez a mutató Spanyolországban 558, Olaszországban 495, az Egyesült Királyságban 451, Franciaországban 398, Magyarországon pedig 41 a worldometers.info szerint.

Országon belül Maros megye a hetedik helyen áll a százezer lakosra vonatkoztatott bizonyított fertőzöttek számát illetően 535.000 lakosra immár 595 fertőzött jut.

Az élen Suceava áll ötször nagyobb százalékkal, ott százezer lakosra 500 fertőzött jut.

Arad, Botosani, Neamt, Hunyad és Vrancea megyék előzik meg Maros megyét ebben a táblázatban.

Hargita és Valcea megyékben 7, Brailaban csak 6 eset jut százezer lakosra.

Romániában ma megközelítette a 900-at a koronavírusra fogható halálesetek száma: három Temes, egy Kolozs, egy Fehér, egy Galac és egy Iasi megyei lakos vesztette életét a fertőzés következtében. A legfiatalabb közülük 60 éves volt, súlyos veseproblémákkal kezelték.

További Maros megyei adatok: 269-en gyógyultak meg, 432-en vannak intézményes karanténban, 1322-en házi elkülönítésben, 47 halálesetet regisztráltak a járvány kirobbanása óta. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Kedden éjfélkor  véget ér a koronavírus-járvány miatt bevezetett veszélyhelyzet

Szász Cs. Emese

Koalíciót bontanak a liberálisokkal, távoznia kell Alex György alpolgármesternek

Rákóczi Kinga

Vörös zónába került Marosvásárhely

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben