fbpx
Életmód Koronavírus Közélet Szociális

Társadalmi távolságtartás a szükségállapot után: kerékpáros közlekedéssel!

A biciklizés nemcsak az egészségünk megőrzéséhez járul hozzá, de kerékpárral közlekedve lehet a legkevesebbet érintkezni az utastársainkkal, ezért biztonságos választás is.

Kevesebb közvetlen kapcsolat, megfelelő társadalmi távolságtartás, kisebb dugók… és még egészséges is. Még egy ok a kerékpáros közlekedés előtérbe helyezése mellett, még egy érv a biciklissávok kialakítása mellett!

Május 15-e után sokkal többen fognak munkába járni, mint eddig. Az autóbuszjáratok a „normál” időszakban sem igazán kényeztették el a marosvásárhelyieket, a szükségállapot alatt pedig egyenesen ki(be)számíthatatlanná váltak. Ha lassan-lassan visszaáll a rend, rendes – pontos, tiszta – közszállításra nem igazán számíthatunk egyelőre városunkban. És kinek lesz bizalma/bátorsága felülni az autóbuszra, egy esetleges fertőződést megkockáztatni, mikor még nem járt le a járvány?

Akkor meg miért ne helyezzük előtérbe a kétkerekes közlekedést?

Április végén a szenátus elfogadta az RMDSZ javaslatát, amely szerint jóval kevesebb bürokráciával és gyorsított eljárással lehet majd kialakítani kerékpársávokat. A tervezetre a képviselők is rá kell bólintsanak. De addig is…

Marosvásárhelyen, az önkormányzat legutóbb február elején foglalkozott kerékpársávokkal, akkor egy olyasvalaki tervezetét szavazták le, aki – saját bevallása szerint – nem biciklizik.

Most viszont itt az alkalom előre lépni az ügyben.

Gyors alternatív közlekedési sávokkal lehetne kialakítani a városban – javasolják a civil kerékpárosok. Olyan sávokat, melyeket mindössze pár vödör festékből meg lehetne valósítani, a közlekedési sávok szélére felfestett elkülönítő jelzésekkel.

Így egyszerűen össze lehetne kötni Marosvásárhelyt a környező településekkel, illetve a lakónegyedeket a városközponttal.

Csak egy kis szándékra, akaratra és jóindulatra volna szükség… (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Egyre többen gyógyulnak meg, mindössze egy új fertőzött Maros megyében!

zkadar

Bajnokaink – kár, hogy másnak ütnek

zkadar

Egyelőre nem lesz ingatlancsere

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben