fbpx
Koronavírus Közélet Szociális Tanügy

Szabadnapot kapnak a kiskorúak szülei

A képviselőházban ma elfogadott jogszabály értelmében, szabadnapot vehetnek ki a szülők a szükségállapot vége és a tanév vége közötti időszakra, gyerekeik felügyeletére.

A törvény szerint egyik szülő szabadnapokat vehet ki abban az esetben, ha szélsőséges időjárási viszonyok vagy más rendkívüli állapotok miatt ideiglenesen felfüggesztik az oktatást.

Egyik módosítás értelmében 2020-ban az intézkedés hatálya kiterjed a szükségállapot utáni időszakra is, az iskolai év végéig. A szociáldemokrata Adrian Solomon és az RMDSZ-es Csép Éva Andrea javaslatára a törvény előírásai a COVID-19 járvány indokolta valamennyi korlátozás feloldása dátumáig hatályban maradnak, de nem tovább, mint 2020. december 31-e.

Egy másik módosítás arra tér ki, hogy az intézkedés a 12 évnél kisebb, óvodába vagy iskolába járó gyerekek szüleire, valamint a 26 év alatti, fogyatékkal élő, valamely oktatási intézménybe járó fiatalok szüleire érvényes.

Nem jogosultak szabadnapokra azok a szülők, akiknek ideiglenesen felfüggesztették a munkaszerződését, vagy ha a másik szülő semmiféle, jövedelmet hozó tevékenységet nem folytat.

A törvény azt is előírja, hogy megfosztják az említett intézkedésben érintetteket a kedvezményektől, amennyiben nem tartják be a hatósági vagy lakhelyi karanténra vonatkozó szabályokat. (agerpres/marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Biztonságosabbá akarják tenni a gyalogos közlekedést a városban

Rákóczi Kinga

Simán hozták az ötödik meccset is!

zkadar

Elhunyt dr. Halmágyi Imre sportorvos

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben