fbpx
Közélet Szociális Technológia

Kíváncsi a gépkocsija baleseti előéletére?

Már Romániában is ellenőrizhető online a gépkocsi baleseti története. A Román Gépjárműbejegyzési Hivatal (RAR) tájékoztatója szerint interneten keresztül lekérdezhető a jármű előélete, legalábbis azokról, amelyekről a biztosító társaságoknál létezik hivatalos bejegyzés.

Mielőtt gépkocsit vásárol, vagy ha csak kíváncsi rá, hogy baleseteztek-e a tulajdonban lévő járművel, érdemes egy pillantást vetni annak előéletére.

Ezt mostantól könnyen, akár otthonról is megtehetik a www.rarom.ro honlap Istoric Vehicul (járműtörténet) applikációján keresztül.

Eddig elérhető volt néhány alapadat az autóról, de mostantól már a RAR partnerei begyűjtik az adatokat a biztosítótársaságoktól, illetve a szakszervízektől is.

A baleseti történet lekérésének értéke 35 lej.

A lekérdezéshez meg kell adni a gépjármű alváz számát és egy érvényes e-mail címet, majd a program átirányítja a kártyás fizetéshez. A tranzakció végrehajtása után elektronikus postán érkeznek az adatok.

Ez tartalmazza majd a járművön megsérült helyet, a javítási költségek tartományát, a kilométeróra állását a javítás idején, illetve azt is, hogy nagy értékű volt-e a károsodás, valamint, hogy sérültek-e a gépjármű biztonsági elemei. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Marosvásárhelyen ülésezett az államfőválasztás második fordulójának lebonyolításáért felelős bizottság

Noémi

Népszámlálás: Maros megyében él a legtöbb roma

Szász Cs. Emese

Orbán Viktor üzenete is elhangzott az épületavatón

Szász Cs. Emese
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben