fbpx
Életmód Koronavírus Szociális

Május elseje nagyon másképp

Fotó: nightowl from Pixabay

A munka ünnepe Romániában általában hosszú hétvégét jelent, kirándulással, piknikezéssel, baráti körben eltöltött grillezéssel, idén azonban mindez elmarad. Grillezni lehet, otthon, szűk körben.

A rendfenntartók arra szólították fel a lakosságot, hogy az idei majális esetében szakítsunk a hagyományokkal, ugyanis a május elsejei kirándulás nem szerepel a saját felelősségre kitöltött íveken.

A belügyminisztérium szóvivője, Monica Dajbog közölte az ország egész területén lesznek állandó ellenőrzési pontok, de járőrözni is fognak, kiemelt figyelmet fordítva a turisztikai célpontokra valamint a szabadidős központokra, azokra a helyszínekre, amelyeken korábbi években majálisozni szoktak az állampolgárok. A katonai rendeletekben foglalt előírások betartását felügyelő rendfenntartók munkáját a belügyminisztérium légiereje is segíti.

Ezen a hétvégén összesen 36 ezer rendőr, katona, csendőr és tűzoltó valamint más belügyi alkalmazott felel a közrendért. Ha tehetik, maradjanak otthon! (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Maros megyében tovább nőtt a koronavírussal fertőzöttek, de a gyógyultak száma is

krakoczi

20 éve végezték el az első szívátültetést Marosvásárhelyen

László Portik

Marosvásárhelyre látogat az első magyar nő, aki meghódította a 6812 méteren fekvő Ama Dablam csúcsot

Pápay Kamilla
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben