fbpx
Koronavírus Sport

Labdarúgás: csak az U19-es bajnokságot folytatják!

A Román Labdarúgó Szövetség azután hozta meg döntését, hogy ma konzultált a klubvezetőkkel.

Egyetlen ligán kívül, minden más gyerek és ifjúsági labdarúgó illetve teremlabdarúgó bajnokságot befejezettnek nyílvánít, beleértve a lányok ligáit is.

Az U-19-esek Elit Ligáját azért kell befejezni, mert ennek győztese vehet részt az UEFA Youth League következő idényében.

A döntést elsősorban a gyerekek érdekeinek figyelembevételével hozták meg, ezzel is próbálják csökkenteni a fertőzés-veszélyt. Annál is inkább, mivel a gyerekeknél nem tevődik fel a kiesés/feljutás kérdése, inkább a következő idényre lehessen koncentrálni.

Összesen 31 bajnokságot érint az idényzárás, az U7-esektől az U-17-ig, valamint a teremlabdarúgók ifjúsági bajnokságait, illetve az iskolák valamint egyetemek közötti bajnokságokat is.

A szövetség egyetért azzal, hogy a klubok elsődleges célja most az edzések újrakezdése kell legyen, természetesen, amint az egészségügyi helyzet megengedi. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Megyeszinten csökkent, Marosvásárhelyen nőtt a COVID-19 betegek aránya

Rákóczi Kinga

Közel 70 új COVID-19 beteg a megyében

Rákóczi Kinga

Egy éve nem érezték a győzelem ízét

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben