fbpx
Koronavírus Közélet Nagyvilág

Péntektől lehet repülni Budapestre és vissza – egyelőre

Transilvania repuloter airport

A hétfő esti 10-es számú katonai rendelet következtében továbbra is felfüggesztve marad a legtöbb repülőgép-járat a szükségállapot idejére.

Marcel Vela belügyminiszter megerősítette, hogy május 14-ig nem lehet légi úton eljutni Spanyolországba, Ausztriába, Belgiumba, Svájcba, az Egyesült Államokba,  Angliába, Hollandiába, Törökországba, Németországba, Olaszországba, Franciaországba és Iránba.

Budapestre lehet utazni május elsejétől?

A Wizz Air légitársaság honlapján már lehet foglalni a pénteken, május elsején induló járatokra jegyet, ugyanis a légi kapcsolatot a magyar fővárossal csak május elsejéig függesztették fel, a belügyminiszter nem tért ki erre.

Mint a marosvásárhelyi Transilvania repülőtértől megtudtuk, semmiféle utasítást nem kaptak a budapesti járatok további felfüggesztéséről, a légikikötő nyitva áll az utasok előtt, felkészültek a különleges óvintézkedésekre.

Igaz, akár az is elképzelhető, hogy az utazás előtt két órával törlik a járatot, mint, ahogy történt március 25-én a dortmundi és budapesti kapcsolattal – mondta az illetékes.

Egyelőre nem indul vissza a napi járatsűrűség, ideiglenesen vasárnap-hétfő-szerda-péntek program alapján közlekednek a repülők Marosvásárhely és a Budapest között. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Hasznos tanácsok Milánóból

zkadar

Maros megyében már 6200 levélszavazatot bíztak az RMDSZ-re. Hol fogadják a borítékokat?

Szász Cs. Emese

Nem jutott elődöntőbe a Sirius

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben