fbpx
Egészségügy Koronavírus Uncategorized

Továbbra sem kíméli Maros megyét a koronavírus járvány

A Stratégiai Kommunikációs Csoport jelentése szerint újabb három személy, valamennyien férfiak, halálát tulajdonítják a koronavírus-fertőzés szövődményének. A legfiatalabb 41, a legidősebb 68 éves volt. A 41 éves férfit április kilencedikén utalták be a Tüdőgyógyászati Klinikára, 15-én intenzív terápiás osztályra került. Az április 14 és 17-én elvégzett koronavírus tesztek eredményei negatívak lettek, a 23-án megismételt tesz már pozitívnak bizonyult. A férfi krónikus máj- és vesebeteg volt, 24-én hunyt el.

A második, egy 59 éves férfi április 18-án került a Maros Megyei Kórház sebészeti osztályára, ahonnan 21-én az intenzív terápiás részlegre vitték át. A beteg április 18-án levett mintájából, laboreredmények mutatták ki a koronavírus-fertőzést. A magas vérnyomással nyilvántartott beteg április 25-én vesztette életét.

Egy másik, 68 esztendős Maros megyei férfi kórházi fertőzésben halt meg. Őt hasnyálmirigy gyulladással utalták be a Maros Megyei Klinika gasztroenterológiai osztályára április elsején. A nyolc nappal később elvégzett koronavírus-tesztje pozitív lett, azt követően szállították át a Fertőző Klinikára, majd 17-től intenzív terápiás osztályon ápolták, 19-től lélegeztetőgépen volt. Április 25-én maradt alul a kórral szemben. A férfinek több társbetegsége is volt, egyebek mellett szív-érrendszeri, krónikus vesebetegség és májproblémák.

Maros megyében ma délig 407 fertőzéses esetről tudtak. A Közegészségügyi Igazgatóság közleménye szerint 1.505 személy lakhelyi elkülönítésben, 342 en intézményes karanténban vannak. 29 beteget koronavírus fertőzés gyanújával utaltak kórházba. A megyében máig 97-en gyógyultak ki a betegségből. A halottak száma 34-re nőtt. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Koronavírusfertőzés – góc a Sürgősségi Klinika újszülött osztályán

Rákóczi Kinga

Saját jelöltet állít a választásokon az AUR

Rákóczi Kinga

2023 egyértelműen a fejlődés éve volt – Geréb László elemzése

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben