fbpx
Egészségügy Koronavírus

További COVID 19 áldozatok a megyében

A Stratégiai Kommunikációs Csoport ma délután jelentette be két újabb Maros megyei személy koronavírus fertőzés miatti elhalálozását. A halálos áldozatok száma elérte a 31-et.

Az egyik egy 84 éves férfi a másik egy 30 éves nő. Utóbbi április 4-én került a Marosvásárhelyi Fertőző Klinikára, ahol intenzív terápiás osztályon ápolták. Április 23-án tüdőgyulladás miatt hunyt el. Kórtörténetében magas vérnyomás és szív-érrendszeri betegség is szerepelt. A nő egy olyan közösség tagja volt, ahol több fertőzést is igazoltak.

A 84 éves férfit április 19-én utalták a Maros Megyei Sürgősségi Klinikára, április 23-án szintén tüdőgyulladás vitte el. A férfi cukorbeteg volt, ugyanakkor érszűkület, szív-érrendszeri panaszok és májbetegséggel tartották nyilván.

Maros Megyében ma délig 389 új típusú koronavírussal fertőzött személyt tartottak nyilván. A Közegészségügyi Igazgatóság adatai szerint 1.538-an lakhelyi elkülönítésben, 303-an intézményes karanténban vannak. 59 személyt COVID 19 megbetegedés gyanújával utaltak kórházba. A járvány kezdete óta, 88 személyt gyógyultnak nyilvánítottak és kiengedtek a kórházból. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Péter Ferenc: Örkényt és Caragialet is megihletné a mai romániai helyzet

Balogh Katalin

Zöld út az égési sérülteket kezelő marosvásárhelyi központnak

krakoczi

Füst okozott riadalmat a Sebészeti Klinika épületében

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben