fbpx
Egészségügy Koronavírus

Maros megyében közel 30-an estek a COVID-19 áldozatául

Újabb két halálesetet jelentett be a Maros Megyei Prefektusi Hivatal. Egy 80 éves nő és egy 24 éves férfi halt meg az új koronavírus okozta szövődmények miatt. Mindkét személy kórtörténetében szerepel más, krónikus betegség. A nő egyebek mellet szív-érrendszeri betegségben szenvedett, a fiatal férfi pedig túlsúllyal küzdött. Előbbit a bel-, utóbbit a szívgyógyászaton kezelték.

A megyében eddig 335 koronavírussal fertőzött személyt vettek nyilvántartásba.

A Közegészségügyi Igazgatóság jelentése szerint Maros megyében 1.505 személy saját lakhelyén áll orvosi megfigyelés alatt 277-en a karantén központokban várják a 14 napos kötelező elkülönítés határidejének lejártát. Fertőzés gyanújával 47 személyt utaltak kórházba. A járvány kitörésétől a mai napig Maros megyében 75 személy gyógyult ki a betegségből.

Romániában 552-re nőtt a COVID-19 halálos áldozatainak a száma.

A Stratégiai Kommunikációs Csoport friss adatai szerint az elmúlt néhány órában 7 újabb halálesetet jelentett be. A legfiatalabb egy 26 éves Maros megyei férfi, a legidősebb egy szintén Maros megyei 80 éves nő volt. A halottak között 5 férfi és két nő van. A hatóság közleménye szerint mostanáig 10 ezer 417 koronavírus fertőzöttet vettek nyilvántartásba. AZ elmúlt 24 órában 321 személy szervezetében igazolták a vírus jelenlétét. 241 beteget intenzív terápiás osztályon ápolnak. 2817 személyt gyógyultnak nyilvánítottak és kiengedtek a kórházból. 12 ezer 251-en intézményes karanténban, további 27 ezer 410-en házi elkülönítésben vagy orvosi felügyelet alatt állnak. Országos szinten eddig 121 ezer 602 tesztet végeztek el az egészségügyi laboratóriumokban. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Júliustól kizárólag a háziorvosoktól kérhető a koronavírus elleni oltás

Szász Cs. Emese

Elmarad a székely szabadság napi rendezvény

krakoczi

Már 5.000 beoltott az orvosin

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben