fbpx
Egészségügy Koronavírus

Maros megyében közel 30-an estek a COVID-19 áldozatául

Újabb két halálesetet jelentett be a Maros Megyei Prefektusi Hivatal. Egy 80 éves nő és egy 24 éves férfi halt meg az új koronavírus okozta szövődmények miatt. Mindkét személy kórtörténetében szerepel más, krónikus betegség. A nő egyebek mellet szív-érrendszeri betegségben szenvedett, a fiatal férfi pedig túlsúllyal küzdött. Előbbit a bel-, utóbbit a szívgyógyászaton kezelték.

A megyében eddig 335 koronavírussal fertőzött személyt vettek nyilvántartásba.

A Közegészségügyi Igazgatóság jelentése szerint Maros megyében 1.505 személy saját lakhelyén áll orvosi megfigyelés alatt 277-en a karantén központokban várják a 14 napos kötelező elkülönítés határidejének lejártát. Fertőzés gyanújával 47 személyt utaltak kórházba. A járvány kitörésétől a mai napig Maros megyében 75 személy gyógyult ki a betegségből.

Romániában 552-re nőtt a COVID-19 halálos áldozatainak a száma.

A Stratégiai Kommunikációs Csoport friss adatai szerint az elmúlt néhány órában 7 újabb halálesetet jelentett be. A legfiatalabb egy 26 éves Maros megyei férfi, a legidősebb egy szintén Maros megyei 80 éves nő volt. A halottak között 5 férfi és két nő van. A hatóság közleménye szerint mostanáig 10 ezer 417 koronavírus fertőzöttet vettek nyilvántartásba. AZ elmúlt 24 órában 321 személy szervezetében igazolták a vírus jelenlétét. 241 beteget intenzív terápiás osztályon ápolnak. 2817 személyt gyógyultnak nyilvánítottak és kiengedtek a kórházból. 12 ezer 251-en intézményes karanténban, további 27 ezer 410-en házi elkülönítésben vagy orvosi felügyelet alatt állnak. Országos szinten eddig 121 ezer 602 tesztet végeztek el az egészségügyi laboratóriumokban. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Marosvásárhelyen már csak két oltóközpontban immunizálnak

Rákóczi Kinga

Lassan haladnak az oltással

zkadar

A szükségállapot lejárta után kötelezővé válik a védőmaszk használata

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben