fbpx
Koronavírus Közélet Tanügy

Kötelező online oktatás megfelelő feltételek nélkül

A Maros Megyei Magyar Diáktanács támogatja az oktatási rendszer visszatérését a normális kerékvágásba, amennyiben minden tanuló számára garantáltak az online oktatáshoz szükséges feltételek – írja közleményében az MDT.

Mint mondják, több százezer olyan diák van Romániában, aki a technikai eszközök vagy az internet hiánya miatt nem tud részt venni az online oktatásban.

Ez a diszkriminatív probléma Maros megyét is súlyosan érinti.

A diákok érdekvédelmi szervezete azt javasolja, hogy  a kormány biztosítson anyagi alapot ezen feltételek teljesítése érdekében, ugyanakkor az online oktatás főleg a profilnak megfelelő érettségi tantárgyakra összpontosítson.

Az MDT szerint egy tanóra ne legyen 40 percnél hosszabb, mivel az online oktatásban való részvétel bizonyítottan sokkal leterhelőbb, mint a megszokott környezetben.

Egy ma elfogadott miniszteri rendelet kötelezővé teszi a diákok és tanárok jelenléte az online órákon. A tanfelügyelőségek, az oktatási intézményekkel és a helyi hatóságokkal karöltve megoldást kell találjanak arra, hogy minden iskola fel legyen szerelve a szükséges informatikai eszközökkel és rendelkezzenek internet hozzáféréssel. A Tanügyminiszteri rendeletben az is benne van, hogy amennyiben az iskolák zárva maradnak, az online oktatásról időszakosan jelentést kell tenni. A tanügyminisztérium ugyanakkor a tanárok, diákok és szülők részére online felületet biztosít az educred.ro oldalon, ahol további tananyagot találnak az online oktatáshoz.(marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Nyugi, lesz díszvilágítás!

zkadar

Támogatja népszavazás kiírását a megyei RMDSZ

Rákóczi Kinga

Ismét megpályázza a Megyei Tanács elnöki tisztségét Péter Ferenc

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben