fbpx
Koronavírus Közélet

Nem helyezik karanténba a 65 éven felülieket


Határozottan visszautasította Klaus Iohannis államfő azt a felvetést, hogy karanténba helyezzék a 65 éven felülieket. Az államelnök hangsúlyozta, ilyen totalitárius rendszerre emlékeztető intézkedéseket soha nem vesznek számításba.

A Klaus Iohannis közölte, a szükségállapot május 15-i határidejének lejárta után döntenek arról az illetékes hatóságok, hogy milyen lépésekben lazítanak fokozatosan a korlátozásokon. A döntést pedig az államfő, a kormányfő vagy a belügyminiszter fogja bejelenteni. Minden más, ezzel kapcsolatos nyilatkozat nem számít hivatalosnak – emelte ki Klaus Iohannis.

Az államfő hangsúlyozta, az élet fokozatos újraindítása azt fogja jelenteni, hogy első körben lazítanak a kijárási tilalom szigorú szabályain, nem lesz a mostanihoz hasonló szigorú hatósági felügyelet, de bízik abban, hogy a lakosság saját felelősségének érzi a járvány terjedésének megfékezését. Mai beszédében Klaus Iohannis köszönetet mondott az ortodox és görög katolikus egyházaknak és azok papjainak, a húsvéti ünnepkör zavartalan lebonyolításáért és elismerését fejezte ki a szolgálatot teljesítő rendfenntartók és egészségügyi személyzet iránt is.

Az államfő beszédében kitért arra is, hogy a felszólítások és a bevezetett óvintézkedések ellenére is voltak rendbontások, amelyeket az illetékes hatóságoknak sikerült kordában tartaniuk. Klaus Iohannis hangsúlyozta a továbbiakban is szigorúan eljárnak azok ellen, akik megszegik a törvényeket.

Az idősek vesztegzár alá helyezéséről szóló javaslat Adrian Streinu-Cercelnek, a Matei Balș Járványtani Intézet igazgatójától ered, aki kezdeményezné a 65 éven felüliek karanténba-helyezését.

(marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

14 új eset, tovább csökken az arány

zkadar

Hálaadó Istentisztelet a Kistemplomban

krakoczi

Szeptemberre felfüggesztette budapesti járatait a Wizz Air

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben