fbpx
Koronavírus

36 fertőzött egészségügyis Maros megyében

Maros megyében 36–ra nőtt a koronavírussal fertőzött egészségügyi alkalmazottak száma – tájékoztatta szerkesztőségünket a Közegészségügyi Igazgatóság.

A járvány megyei kitörése óta, 36 egészségügyi dolgozó szervezetében igazoltál a COVID-19 vírus jelenlétét. Közülük négyet gyógyultnak nyilvánítottak és kiengedtek a kórházból. Az egészségügyi alkalmazottak körében eddig egy halálos áldozatot jegyeztek.

A Közegészségügyi Igazgatóság közleménye szerint az érintettek, a Maros Megyei Sürgősségi Kórház és a segesvári városi kórházalkalmazottai, de van egy családorvos, egy magánpraxist vezető doktor, egy fogorvos és egy gyógyszerész is.

A Segesvári Városi Kórház 9 alkalmazottja közül hatot a helyi fertőző klinikán ápolják, hárman a Maros Megyei Fertőző Klinikára vannak beutalva. A Közegészségügyi Igazgatóság tájékoztatása szerint valamennyien tünetmentesek, állapotuk jó. A segesvári fertőző kórházban továbbra is zajlik tevékenység, az intézményben 30 orvos dolgozik.
A megyében eddig 24 halálos áldozata van a koronavírus fertőzés szövődményeinek – tájékoztat a Prefektusi Hivatal.(marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Koronavírusfertőzés-gyanús esetek Maros megyében

krakoczi

A Romániában beoltott személyek 4%-a Maros megyei

krakoczi

Egy nap alatt 6 halálesetet jelentettek be Maros megyében

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben