fbpx
Egészségügy Koronavírus

Koronavírus fertőzés miatt zárták le a kórház egyik konyháját

Fotó: illusztráció

Lezárták a Maros Megyei Kórház egyik konyháját, a személyzet 17 tagja lakhelyi elkülönítésbe kerül, miután pozitív lett az egyik ott dolgozó koronavírus tesztje – közölte dr Daniel Porav-Hodade kórházmenedzser.

Feltételezések szerint a vírus a Fertőző Kórházból a konyhára érkező mosatlan tányérokról került a nő szervezetébe.

A kórházmenedzser elmondása szerint a fertőzött járványtörténetéből az derül ki, hogy a nő nem került kapcsolatba fertőzött személlyel, így arra a feltételezésre jutottak, hogy valószínűleg azokkal a tányérokkal vagy evőeszközökkel kerül a konyhára a vírus, amelyeket egy héttel ezelőtt még mosogatás céljával oda szállítottak.

dr. Daniel Porav-Hodade közölte, ma tesztelik a fertőzöttel kapcsolatba került személyzeti tagokat, utána pedig 14 napos lakhelyi elkülönítésbe kerülnek.. Közben a konyhát lezárták, megkezdődtek a fertőtlenítési munkálatok, a tevékenység egy másik helyiségben, három váltásba zajlik.

A kórház vezetője közölte, egy héttel ezelőtt rendelték el azt, hogy az ételt egyhasználatú csomagolásban szállítsák a betegeknek és a személyzetnek, éppen azért, hogy az általuk használt étkészletet ne kelljen senkinek megfognia. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Közel 4.000-en regisztráltak az AstraZeneca gyártmányú oltásra

krakoczi

Hétfőtől újabb korlátozások Marosvásárhelyen

krakoczi

Megfertőződött két asszisztens

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben