fbpx
Közélet

Ne büntessék tovább a vásárhelyieket!

Soós Zoltán élesen bírálta a városvezetést, amiért nem teszik ingyenesség a parkolást, ugyanakkor olyan védőfelszerelésekre akar költeni, amelyek minőségéről, származásáról semmit sem tud felmutatni.  

Ingyenes parkolást!

Marosvásárhely független polgármesterjelöltje egyetért azokkal, akik ingyenes parkolást szorgalmaznak. Nem szabad hagyni, hogy a szükségállapot idején is a parkolásért büntessenek városunkban – szögezte le nyilatkozatában Soós.

    A látszat ellenére, Floreáéknak eszük ágában nincs eltörölni a parkolódíjakat, hiszen a végletesen eladósodott város számára mind a befizetett parkolódíjak, mind a kirótt büntetések pénzforrásnak számítanak. A helyi tanácsosok azonban erről mielőbb felelős döntést kell hozzanak. Soós Zoltánnak nincs kétsége afelől, hogy meg is fogják tenni, hiszen ma már minden nagyobb városban ezt az intézkedést bevezették.

Védőfelszerelést, de átlátható módon!

Marosvásárhely független polgármestere képmutatásnak tartja azt, ahogyan a város jelenlegi elöljárója újabb „mentőösszeget” akar megszavaztatni a városi tanácsosokkal.

Miközben Dorin Floreanak arra sincs ideje, hogy összehívja a tanácsot, ezt a feladatot (is) kiadta a tanácsadójának.

Marosvásárhelynek most felelős, és a hétköznapjaiban is jelen lévő vezetőre lenne szüksége – nyomatékosítja Soós Zoltán. Olyanra, aki nem újabb szemfényvesztés által akar pénzt kicsikarni a tanácsosokból, hanem kérdésekre válaszolva, párbeszéd útján, a bajban egységet teremtve cselekszik.

Soós szerint az „adjunk minden marosvásárhelyinek egy maszkot” című kezdeményezéssel kapcsolatosan számtalan kérdés merül fel: – milyen maszkot vásárolnának? Olyant, ami valóságosan véd a fertőzés ellen, vagy olyant, ami az arcot eltakarja ugyan, de a vírust nem állítja meg. Olyan körülmények között, hogy Kanadától Új-Zélandig mindenki verseng a védőmaszkok vásárlásáért, Marosvásárhely honnan és mikorra tudja ezeket beszerezni? Mennyi pénzbe kerül, hogyan és mikorra jutnának el a vásárhelyiekhez? Miként veszik rá a város lakóit, hogy viseljék is ezeket? Csupa olyan kérdés, amire a választ ők sem ismerik – jelenti ki a polgármesterjelölt.  (közlemény/marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Háromnegyed óra alatt Segesvárról Brassóba, vonattal?

zkadar

A kiskorúakat veszélyezteti legkevésbé a koronavírus-fertőzés

Rákóczi Kinga

Terítéken a Transilvania Motorring

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben