fbpx
Megye

Kifizették a de minimis támogatásokat

Fotó:RMDSZ

A székelyföldi de minimis mezőgazdasági program pályázói, összesen majdnem 19 milliárd forintot kaptak

Maros megyében több mint 1600 pályázót támogatott a Pro Economica Alapítvány. A Megyében az 5 legtöbb kifizetett pályázat településenként :124 Marosvásárhelyen, 79 Mezőbándon, 60 Nyárádszeredában, 55 Marossárpatakon, 54 Mezőpaniton van.

A támogatási összeget mezőgazdasági gépekre és eszközökre, ültetvényekre, valamint tenyészállatok vásárlására fordíthatják a pályázók. A székelyföldi mezőgazdászok és mezőgazdasági vállalkozások között az 5 legnépszerűbb gép és eszköz a traktor, pótkocsi, vetőgép, rendsodró és a bálázó.

Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke a program lezárását követően elmondta: a magyar kormány által finanszírozott program kifizetései jó időben érkeznek a mezőgazdászokhoz és mezőgazdasági vállalkozókhoz.

Ugyan járványhelyzet veszélyezteti Romániát, a szövetségi elnök szerint viszont ez nem jelenti azt, hogy megáll az élet a mezőgazdászok számára is.

Kozma Mónika, a Pro Economica Alapítvány ügyvezető igazgatója elmondta,

a következő időszakban azon dolgozunk, hogy az általunk is támogatott gazdák és termelők érdekét figyelembe véve – egy online platform segítségével – a keresletet és kínálatot próbáljuk meg összehozni egymással.(közlemény/marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Csökken a víznyomás Szászrégen térségében

Rákóczi Kinga

Miért fontos az EP a magyarok számára?

Rákóczi Kinga

A Turbina-árokba fulladt

Karessz
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben