fbpx
Koronavírus Közélet Kultúra Megye Szociális

Egyszerre 300-an válnak átmenetileg munkanélkülivé

Mintegy 300 alkalmazottat küldenek kényszerszabadságra a Maros Megyei Tanács alárendeltségébe tartozó kulturális intézményektől.

A megyei önkormányzat a mai rendkívüli ülésen határozott arról, hogy a Maros Megyei Tanács felszólítja az alárendelt kulturális intézmények vezetőit, hogy küldjék el átmeneti munkanélküliségre azokat az alkalmazottakat, akik a koronavírus-járvány megfékezésére bevezetett korlátozások miatt nem tudják végezni a tevékenységüket.

Az intézkedés mintegy 300 alkalmazottat érint, elsősorban a Marosvásárhelyi Állami Filharmónia, a Maros Művészegyüttes és az Ariel Bábszínház művészeit, de emellett a Maros Megyei Múzeum, a Maros Megyei Könyvtár, valamint a Hagyományos Kultúra és Művészeti Oktatás Maros Megyei Központjánál dolgozó alkalmazottak egy része is kényszerszabadságra lesz küldve. Ezekben az intézményekben az igazgatók döntik el, hogy az alkalmazottak közül kik tudják folytatni a tevékenységüket, de alapvetően azok az alkalmazottak fognak dolgozni, akik az épületek fenntartásáért vagy az adminisztratív tevékenységek biztosításáért felelnek. (marosvasarhelyiek.ro/közlemény)

Ajánlott bejegyzések

Karácsonyi történet a futópályáról

zkadar

8. Vásárhelyi Forgatag: családiasabb, meghittebb, átláthatóbb

krakoczi

Népszerű a helyi roncsautóprogram

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben