fbpx
Koronavírus Megye Szociális

A nagypiacon tiltakoztak a viszonteladók

Nem értékesíthetik árújukat a viszonteladók. Ez ellen tiltakozott ma 40 kereskedő a marosvásárhelyi Cuza Vodă piacon. Szerintük, a Maros megyei Prefektusi Hivatal semmit nem tesz annak érdekében, hogy megoldja problémájukat.

A viszonteladók azt sérelmezik, hogy csupán tegnap értesítették őket arról, hogy a piacon nem árulhatnak gyümölcsöt és zöldséget, mindezt olyan körülmények között, hogy a két ünnep miatt ők feltöltötték készleteiket. Hangsúlyozták hivatalos engedéllyel rendelkeznek, hivatalosan szerezték be a terményeket és nem tudják értékesíteni azokat. Közölték, a helyzet tisztázásáért megkeresték tegnap a prefektust, az intézményt azonban nem érdekli az árú sorsa. Elmondták eper, zöldhagyma és retek is van készleten, ezek pedig romlandó árúk, ha nem értékesíthetik, akkor ki kell dobniuk. Hangsúlyozzák, ők ebből élnek, nem tehetik meg ezt velük. A sajtó megkeresésére a Prefektusi Hivatal közölte, az ünnepek idején is üzemelnek a piacok, de kizárólag az őstermelők bocsáthatják áruba terményeiket.  Az intézmény sajtószóvivője, Damian Samoilă elmondta, a nyolcas számú katonai rendelet értelmében, a szükségállapot ideje alatt sem zárják be az élelmiszer – piacokat, de csak azok értékesíthetik terményeiket, akik kistermelői engedéllyel rendelkeznek.  (Agerpres/marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Marosvásárhelyi oltóközpontokról döntött a tanács

Rákóczi Kinga

A Hangszermeséktől a Mesekocsmáig – Erdélyi Hagyományok háza a Vásárhelyi Forgatagon

Rákóczi Kinga

Péter Ferenc jelölését támogatja a Maros Megyei Tanács élére az RMDSZ

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben