fbpx
Egészségügy Koronavírus

Sportcsarnokból kórház a MOGYE területén

Kórházzá alakítják a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem sportcsarnokát – tájékoztat közleményében a Prefektusi Hivatal.

A közel 2400 négyzetméternyi hasznos felületen 80-100 ágyat tudnak elhelyezni az orvosi felügyeletet igénylő, koronavírussal fertőzött betegek számára. A felsőfokú intézmény vezetői tegnap bejelentették, hogy a helyszín, szükség esetén úgy alakítható, hogy más orvosi eszközök felszerelésével más pácienseket is át tudjanak venni a kórházaktól. A helyi hatóságok és a magánszféra együttműködésével 1-2 ágyas szalonokat alakíthatnak ki, ahova akár 10 napra is beutalhatják a betegeket. Mara Togănel Maros megyei prefektus szerint gyorsított eljárásban kell megadni az engedélyeket, annak érdekében, hogy a helyiség mielőbb használható legyen. Cristian Boeriu orvos, a Maros megyei Vészhelyzeti Testület egészségügyi kérdésekkel megbízott tanácsadója szerint a járvány még csak ezután tetőzik, a megyében egyre növekvő fertőzéses esetek száma pedig indokolttá teszi a moduláris kórház létrehozását. Leonard Azamfirei rektor szerint a sportcsarnok elhelyezkedése is nagyon kedvező, ugyanis két kórház között van. A kórház kialakításához szükséges felszereléseket már megrendelte az egyetem, várhatóan a hét második felében ki is szállítják. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Megkezdődtek a munkálatok, költözik a SMURD helikopterleszállója

Rákóczi Kinga

Százezer körül a Maros megyei beoltottak száma

zkadar

Zárva marad az ócskapiac

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben