fbpx
Egészségügy Koronavírus

Online diagnózis

Egy kérdőív kitöltésével megtudhatjuk, hogy mennyire számítunk veszélyeztetettnek az új típusú koronavírussal szemben.

A ştirioficiale.ro honlapon közzétett dokumentumban 16 kérdésre kell válaszolni, a teszt kitöltése végén a számítógép által generált választ kapunk arról, hogy mit kell tennünk a továbbiakban.

A honlapon megjelenő információ szerint, az eddigi tapasztalatok igencsak eltérő eredményeket mutatnak. Az új típusú koronavírus-fertőzés tünetegyüttesei, az enyhe megfázásra utaló jelektől, a halállal végződő súlyos állapotig fokozódhatnak. A betegség, a megfertőződéstől számított 2-14 nap alatt alakulhat ki. Legismertebb jelei: magas láz, száraz köhögés és légzési nehézségek.

A fertőzés egyénenként lehet tünetmentes, a megbetegedett személyek 80 százaléka különösebb kezelés nélkül felépül. Hat személyből egy esetében súlyos tünetekkel jár a betegség. A COVID – 19 vírus főleg az idősebbekre, a szív-érrendszeri gondokkal küzdőkre, a cukor- vagy tüdőbetegekre nézve jelent nagy veszélyt – állítják a szakemberek.

A ştirioficiale.ro honlapon lévő kérdőívben felsorolják a kockázati tényezőket, a válaszok alapján a lakosság megtudhatja, hogy milyen mértékben van kitéve a fertőzés veszélyének. A kérdőívet az említett honlap jobb-felső sarkában találják: “ai simptome?” – (vannak-e tüneteid) címszó alatt.(marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Közel 130 iskola tért át az online oktatásra

krakoczi

Legtöbb kétszázan a mai kézilabda-mérkőzésen!

zkadar

Nem csitul az influenzajárvány

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben