fbpx
Egészségügy Koronavírus

Egy 60 éves nő a koronavírus-fertőzés hatodik Maros megyei áldozata

Ezzel 210-re nőtt a romániai halálos áldozatok száma – derül ki a Stratégiai Kommunikációs Csoport közleményéből.

A nőnél április elsején jelentkeztek tünetek: láz, fejfájás, mellkasi fájdalom és általános gyengeség. Április 4-én utalták be a Maros Megyei Sürgősségi Kórházba, majd a segesvári klinikára helyezték át. Április 6-án igazolták a COVID 19 vírus jelenlétét a nő szervezetében. Április 7-én hunyt el. Kórtörténetében szívelégtelenség szerepel – derül ki a Stratégiai Kommunikációs Csoport jelentéséből.

A megyében eddig 103 koronavírus-fertőzéses esetet igazoltak – tájékoztat a Prefektusi Hivatal. A 13 órai adatok szerint 10 ezer 447 személy lakhelyi elkülönítésben, 591-en intézményes karanténban vannak. 569 személy esetében járt le a 14 napos házi, 102 esetében az intézményes karantén kötelezettség. Máig 6 személyt gyógyultnak nyilvánítottak és kiengedtek a kórházból.

A megyében továbbra is razziáznak a rendfenntartók, ellenőrzik a gépkocsikat és biztosítják azoknak a megyén áthaladó autóknak a kíséretét, amelyben külföldről hazatérő vendégmunkások utaznak. A hatóságok beszámolói szerint, Maros megyében tegnap több mint 200 rendőr biztosította a közrendet, 214 bírságot szabtak ki. Ezek összértéke közel 480 ezer lej. Zömében a kijárási tilalomra vonatkozó rendelet megszegése miatt büntettek. A lakhelyi elkülönítésre vonatkozó szabály be nem tartása miatt egy személyt karantén-központba helyeztek át – közli a Maros Megyei Prefektusi Hivatal.  (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

20 helyett 40 ágyon fogadhatják a súlyos eseteket

zkadar

Szerdától térítik vissza a színházjegyek árát

zkadar

Maros megyében van a legtöbb kanyarós beteg

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben