fbpx
Koronavírus Tanügy

Próbavizsgák helyett gyakorlótesztek a végzősök számára

Az államfő által bejelentett, a szükségállapot meghosszabbítására vonatkozó döntés azt is jelenti, hogy jövő hónap közepéig nem indul újra a tanítás. A tanév befagyasztása azonban továbbra sem opció – nyilatkozta tegnap este az oktatási tárca vezetője.

Monica Anisie elmondta, idén nem tartják meg a próbavizsgákat, ezeket gyakorlótesztekkel helyettesítik. A tárcavezető szerint a nyolcadik- és tizenkettedik osztályosoknak szánt gyakorlóteszteket naponta a közszolgálati televízióban teszik közzé, pénteken a javítókulcsot mutatják be.

Az RMDSZ kisebbségi oktatásért felelős államtitkára Kovács Irénke korábban közölte, hogy az idén vizsgázó nyolcadikos és tizenkettedikes diákok gyakorló tesztjei magyar nyelven is elérhetőek már. Több mint 100 önkéntes tanár 100 tételt fordított le az Oktatási és Kutatási Minisztérium által közzétett feladatlapokból. A tételmodellek mintájára készült tesztek hozzásegítik a tanulókat a vizsgán való jó eredmények eléréséhez, ezért volt fontos, hogy magyar nyelven is elérhetőek legyenek.

A kisebbségi oktatásért felelős államtitkárság felkérését a főtanfelügyelők, főtanfelügyelő-helyettesek és tanfelügyelők juttatták el a pedagógusokhoz. Az Oktatási és Kutatási Minisztérium által közzétett román feladatlapok itt érhetők el: https://bit.ly/3dSTyGq (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Koronavírus – tizedik Maros megyei halálos áldozat

Rákóczi Kinga

Igényelhető a koronavírus elleni negyedik oltás. Kiknek ajánlott?

Szász Cs. Emese

Maros megyében is el lehet majd végezni a koronavírus-teszteket

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben