fbpx
Egészségügy Koronavírus

Már működik az orvosi egyetemen a koronavírus tesztgép

A Maros Megyei Klinikai Kórház közönségkapcsolatok osztályának tájékoztatója szerint hétfőn üzembe helyezték azt az polimeráz-láncreakciót használó szerkezetet, amellyel valós időben lehet ellenőrizni a COVID-19 típusú fertőződést.

Maros Megyei Kórházért Egyesület által vásárolt Real Time PCR szerkezetet a marosvásárhelyi orvosi egyetemen szerelték fel.

Ennek köszönhetően ettől a héttől kezdődően kétszer annyi tesztet lehet elvégezni Maros megyében, mint pár nappal korábban. Jelenleg, a meglévő két szerkezet biztosítja a koronavírus – gyanús betegek tesztelését.

Van elegendő védőfelszerelés

A közlemény szerint a Maros Megyei Klinikai Kórház minden részlege fel van szerelve az ott dolgozókat szolgáló védőfelszereléssel, amelyeket a kórház folyamatosan biztosít. A kórház bejáratánál szűrősátrakat húztak fel, amelyek szintén a dolgozók és a betegek védelmét szolgálják.

Dr. Porav-Hodade Daniel kórházmenedzser a közleményben ugyanakkor megköszöni a Maros Megyei Klinikai Kórház minden alkalmazottjának a közreműködését a koronavírus elleni küzdelemben.

„Az Egészség Világnapja alkalmából szeretnénk megköszönni a Maros Megyai Klinikai Kórház minden alkalmazottjának a kitartó munkáját!” – irja még a közlemény.

(marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Koronavírusfertőzés – góc a Sürgősségi Klinika újszülött osztályán

Rákóczi Kinga

Pénteken kezdődik az oltási kampány második szakasza

Rákóczi Kinga

Nem változik a határátlépés szabálya a magyar-román határon

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben