fbpx
Koronavírus Tanügy

Júliusban tarthatják az érettségi- és képességvizsgákat

Monica Anisie tanügyminiszter ma délutáni sajtóértekezletén elmondta, a tanév szerkezetének és a vizsgáztatások ütemtervének az alakulása a járvány terjedésétől függ. A tárcavezető közölte, az iskolák a szükségállapot lejárta és a megfelelő óvintézkedések megtétele után folytatják a tevékenységet. A tanévet legkevesebb két osztályzattal és a félévi dolgozat jegyével zárhatják le. A dolgozatok tételeit úgy dolgozzák ki, hogy azok csupán a március 11-ig leadott tananyagot vegyék alapul.

Monica Anisie hangsúlyozta, javasolta a pedagógusoknak az online oktatást, de tudatában van annak, hogy vannak még olyan közösségek, ahol nincsenek meg az ehhez szükséges feltételek. A miniszter emlékeztetett, hogy a közszolgálati televízióval létrejött együttműködés révén próbálják pótolni a hiányt, ugyanakkor folyamatban van a hátrányos helyzetű közösségek tagjainak táblagépekkel való ellátása. A tanév szerkezetének alakításáról a diákokkal, szülőkkel, szakszervezetekkel és rektorokkal egyeztetnek – közölte a tárcavezető. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Mobil intenzív-ellátó egység érkezett Marosvásárhelyre

Rákóczi Kinga

Tovább csökken a fertőzés Marosvásárhelyen

zkadar

Töretlenül népszerűek az iskolajáratok

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben