fbpx
Koronavírus Megye Nagyvilág

Maros megyében 38 koronavírus-fertőzött van (megyei és nagyvilági adatok – április 2)

Az országban igazoltan fertőzöttnek nyilvánított 2.738 személy közül 267-et gyógyultnak nyilvánítottak, közöttük van egy Maros megyei is. A 94 halott között is van egy Maros megyei. A Stratégiai Kommunikációs Csoport legutóbbi jelentése óta az országban 278 új estet jegyeztek. 78 személyt intenzív osztályon ápolnak. Románia területén 15.407-an intézményes karanténban, további 114.699-en lakhelyi elkülönítésben vannak. Máig az országban 28.483 teszt eredménye készült el.

A belügyminisztériumhoz tartozó hatóságok 271 bűnügyi dossziét állított össze a betegségek terjedésének megakadályozásának akadályozása vádjával. 555 bírságot szabtak ki a lakhelyi elkülönítés vagy az intézményes karantén szabályainak megszegése miatt. 7.385 esetben a kijárási tilalomra vonatkozó rendelet be nem tartása miatt büntettek. A pénzbírság összértéke 10.585.135 lej. Az ország határain kívül tartózkodó román állampolgár közül 217-et diagnosztizáltak COVID-19 fertőzéssel, 126 Spanyolországban, 57 Olaszországban, 14 Franciaországban, 7 Németországban, 4 Nagy Britanniában, 2 Namíbiában, 2 Indonéziában és 1-1 Tunéziában, Írországban, Luxemburgban, Belgiumban és az Amerikai Egyesült Államokban. A járvány kirobbanása óta 25 külföldön tartózkodó román állampolgár vesztette életét az új típusú koronavírus miatt. 9-et Olaszországból, 6-ot Franciaországból, 4-et Nagy Britanniából, 5-öt Spanyolországból és egyet Németországból jelentettek. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Elrajtol a VIBE fesztivál

Rákóczi Kinga

Maros megyei iskolákban is szünetel a tanítás

Rákóczi Kinga

Korszerű oxigénterápiás rendszert építenek ki a Maros Megyei Klinikai Kórházban

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben