fbpx
Egészségügy Koronavírus Megye

Egy millió fertőzött, 50 ezer halott, 115 Romániában. (április 2. éjfél)

Határszámokat lépett át a koronavírus.

Április másodikán este 10 óráig a Földön átlépte az egymilliót a koronavírus-fertőzöttek száma. Több, mint 70 ezer esettel nőtt a betegek száma, ennek harmadát az Egyesült Államok jelentette be.

Ötvenezer fölé emelkedett a koronavírussal fertőződött elhunytak száma, miközben április másodikán 4 és fél ezer fertőzött halt meg. Olaszországban 760, Spanyolországban 709 fertőzött személy hunyt el, míg az Egyesült Államokban közel hétszázan.

Romániában sajnos az elhunytak száma csütörtökön estére meghaladta a százat, 23 új esettel már 115 áldozata van a fertőzésnek. Az országban kicsivel több, mint 2700 koronavírusos esetet tartanak számon, 278-cal többet, mint egy nappal korábban. Összehasonlítás képpen, március 29-én 308, március 30-án 192, március 31-én 293, április elsején 215 új esetet jegyeztek.

Mindeközben Maros megyében továbbra is 38 koronavírussal fertőzött személyről tudunk, a fertőzés gyanújával befektetettek száma 31. Az elmúlt napon közel hatszázan kerültek ki házi elkülönítés hatálya alól, 362-en hatósági karanténban vannak még mindig.

Marosszentgyörgyön viszont 8 személy kikerült a hatósági karanténból – jelentette be közösségi oldalán Sófalvi Szabolcs polgármester. Mind a nyolcan Olaszországból tértek haza, 14 nap után kapták meg a szakorvosi jóváhagyást a távozásra. Ez jó hír a családtagjaiknak is, akik otthoni elkülönítésben várták az információkat. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Marosvásárhelyre látogat Szijjártó Péter

Rákóczi Kinga

Gazdaságfejlesztő program pályázatai

Noémi

Újévi hangverseny, visszatérhet a közönség

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben