fbpx
Egészségügy Koronavírus Szociális

Országos és Maros megyei adatok (április 1.)

Maros megyében ma délután 1 óráig 5.910 személy lakhelyi elkülönítésben, 347-en intézményes karanténban voltak. 432 személynek lejárt a 14 napos kötelező elkülönítési ideje.

A Prefektusi Hivatal közleménye szerint 29 személyt koronavírus-fertőzés gyanújával kórházba utaltak. Tegnap este jelentették be az első Maros megyei halálos áldozatot. Egy 70 éves férfiről van szó, akit tegnap reggel utaltak be a Maros Megyei Fertőző Klinikára. A férfi koronavírus tesztjének eredménye tegnap estére készült el, pozitív lett. A hatóság közleménye szerint a rendfenntartók továbbra is ellenőrzik a katonai rendeletek betartását. Az eltelt 24 órában 245 bírságot róttak ki a szabályok be nem tartásáért. A büntetések összértéke több mint 313 ezer lej. Egy személyt karantén-központba vittek miután kiderült, hogy nem tartotta be a lakhelyi elkülönítésre vonatkozó előírást. 900 gépjárművet és 1690 személyt állítottak meg szúrópróbaszerűen a rendfenntartók.  Ellenőriztek a közegészségügyi igazgatóság felügyelői is. 3 üzletet a higiéniai szabályok be nem tartása miatt bírságoltak. A büntetés összértéke 9.600 lej. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Tűzeset az Ady Endre utcában

Rákóczi Kinga

#karácsonyösszehoz!

Noémi

Szombattól megszűnik a szabadtéri maszkviselési kötelezettség

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben