fbpx
Egészségügy Koronavírus Közélet Megye

Péter Ferenc: Újabb összegeket csoportosítottunk át a kórházak számára

Átcsoportosítás után újabb összegeket hagyott jóvá a Maros Megyei Tanács a koronavírus-járvány elleni intézkedésekre. A keddi soros online tanácsülésen elfogadott költségvetés-módosítás keretében a Maros Megyei Klinikai Kórház 1 millió lejt. A Dicsőszentmártoni Gheorghe Marinescu Kórház 300.000 lejt kapott fertőtlenítőszerek és védőfelszerelések vásárlására, hogy kiegészítsék a jelenlegi készleteiket.

Emellett a Maros Megyei Gyermekvédelmi és Szociális Igazgatóság is kapott 500.000 lejt higiéniai és egészségügyi termékek, valamint gyógyszerek vásárlására. A megyei önkormányzat a Maros Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőséget is segíti a koronavírus-fertőzés elleni küzdelemben. A felügyelőség számára két professzionális fertőtlenítő berendezést vásárol a megyei tanács, illetve fertőtlenítőszereket 48 ezer lej értékben.

-„A megyei kórháznak és a dicsőszentmártoni kórháznak is van készleten védőfelszerelése, de a következő időszakban a megszokottnál nagyobb mennyiségű védőfelszerelésre lesz szükségük, így a készleteket folyton pótolni kell. A továbbiakban is minden szükséges anyagi támogatást megadunk a kórházainknak ahhoz, hogy védjük az egészségügyi személyzetet. Az egészség jelenti most számunkra a fő prioritást!” – hangsúlyozta a tanácsülést követően Péter Ferenc tanácselnök.  

A megyei tanácsosok az olyan kulturális és sportrendezvényektől vonta el a pénzt, amelyek szervezésére korábban együttműködési szerződések keretében finanszírozást hagyott jóvá . A rendkívüli helyzetre való tekintettel idén törölni fogja azokat a pályázati kiírásokat, amelyeket a civil szervezetek és egyházak számára hirdetett meg kulturális, sport, ifjúsági és egyházi projektek támogatásra.

A szociális tevékenységekre vonatkozó pályázati kiírás aktív marad. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Hálából az idősekért: Szent Erzsébet-gyűjtés

Szász Cs. Emese

Bővül a mikházi régészeti kutatóközpont

Noémi

Tovább fejlődhet a vidrátszegi repülőtér

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben