fbpx
Egészségügy Koronavírus Szociális

Lélegeztető gépet adományoz a Rotary Club Téka

A Marosvásárhelyi Rotary Club Téka lélegeztető gépet adományoz a Sürgősségi Klinikai Kórház intenzív terápiás részlegének.

A Rotary International egy 1905-ben alapított jótékonysági intézmény, mely nemzetközi szervezetként működik, és a Rotary klubok szerte a világban azokat a közösségeket próbálják minél hatékonyabban segíteni, ahol működnek.

A marosvásárhelyi Rotary Club Téka a Koronavírus-világjárvány okozta vészhelyzetben a helyi közösség segítségére siet: március 25-én sikerült beszerezni egy Smiths Medical gyártmányú, Pneupac paraPAC plus 310 típusú, multifunkcionális, hordozható lélegeztető gépet, melyet kórházban, mentőautóban, hordágyra szerelve, oxigénpalackkal vagy hálózatról is lehet használni. Ezt a gépet, mely életeket menthet, a RC Téka a Megyei Sürgősségi Kórház Intenzív Terápiás részlegének adományozza.

A RC Téka a Procardia Alapítvánnyal közreműködve, önerőből vásárolta meg a lélegeztető gépet. Ehhez viszont kénytelen volt lemondani a megkezdett „Mit tehetek én a bolygónkért?” ökológiai projekt folytatásáról.

A klub tagsága Nagy István, soros elnök javaslatára hozta meg ezt a döntést a világjárvány okozta vészhelyzet hatására, mivel úgy vélték, hogy jelenleg az életek mentése és az orvosok munkájának segítése indokolja a prioritások átgondolását.

A RC Téka a jövőben is támogatni szeretné minden eszközzel a világjárvánnyal vívott harcot, ezért a többi klubbal és a 2241-es Rotary District-tel közösen további eszközöket kíván az egészségügy rendelkezésére bocsátani. Ezzel a céllal hirdetnek meg hamarosan egy támogatás-gyűjtési akciót. (közlemény, marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Szünetel az oktatás az orvosi-műszaki egyetemen is

zkadar

Beszéljünk a HPV-ről

Karessz

Maros megyében kevés a tornatanár

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben