Egészségügy Megye Szociális

BIZTONSÁGOS MAROS MEGYÉT – sürgősségi alap a közösségért

Hisszük, hogy mostanra mindenki megértette a helyzet súlyosságát, és a „Nehéz időket élünk” szólás most aktuálisabb, mint az elmúlt 30 alatt bármikor. Nehéz időket élnek meg az egészségügyben dolgozók is, akik azért dolgoznak, hogy megmentsenek minket, mentsék meg szüleinket, nagyszüleinket. A maguk során nekik is szükségük van segítségre, a MI segítségünkre, mindannyiunkéra – írja a Marosszéki Közösségi Alapítvány a szerkesztőségünkbe küldött közleményében. 

Az alapítvány egy adománygyűjtő kampányt kezdeményezett, mert sok kérés érkezett az orvosok részéről a vírus elleni védőfelszerelésekre. Az MKA csatlakozott a viziere.ro által kezdeményezett országos “Arcmaszkokat az egészségügyben dolgozóknak!” nevezetű kampányhoz. Maros megyében jelenleg 4877 arcmaszkra jött igénylés, amiből eddig több mint 1500 darabot sikerült átadni. 

Fontos információ az egészségügyben dolgozóknak: Amennyiben igényelnének arcmaszkokat kérjük töltsék ki a www.viziere.ro oldalon található formanyomtatványt. 

Fontos információk azok számára akik adományozni szeretnének: Adományokat a http://www.fcmures.org/?lang=hu&idpage=30 oldalon lehet küldeni, kiválasztva a projektet.

A Romániai Közösségi Alapítványok Szövetsége ugyanakkor egy országos kampányt is elindított, SMS-ben lehet adakozni. 2 eurót tudnak felajánlani, amennyiben küldenek egy SMS-t a 8837-es számra, a MURES szöveggel, így a pénz a Biztonságos Maros Megyét sürgősségi alapba kerül.

Céges támogatás esetén a kapcsolatot: Gál Sándorral 0747-865.096 vagy Imecs Hunorral 0748-397.533 kell felvenni. Banki utalással:  RO78 BTRL 0270 1205 J646 58XX 

 Az összegyűlt pénzből nyersanyagokat, védőfelszereléseket, fogyóeszközöket fognak vásárolni, hogy az egészségügyben dolgozókat felszerelhessék, hogy ők minél több életet menthessenek meg. 

A Marosszéki Közösségi Alapítvány összesíti a kórházak, orvosok igényléseit és a projekt partnereivel együtt védőfelszerelést és fogyóeszközöket adományoz az orvosoknak és gyógyszerészeknek. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Útlevélkérés helyben is – ezen dolgozik a prefektúra

zkadar

Újabb két egészségügyi dolgozó koronavírus tesztje lett pozitív

krakoczi

November elsejéig maradhatnak a polgármesterek, megyei tanácselnökök

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben