fbpx
Egészségügy Koronavírus Közélet

Péter Ferenc: Új kórházépület a Fertőző Klinikán!

A marosvásárhelyi egészségügyi intézmény intenzív terápiás részlegét bővítenék rövid idő alatt.


A Maros Megyei Tanács az új épületet a Dózsa György utcában található Fertőző Klinika udvarán építené fel a koronavírussal fertőzött betegek kezelésére. Az új szárny 1362 négyzetméteres felületen 19 kórtermet foglal majd magába, amelyekben 33 intenzív terápiás ágy áll majd a betegek rendelkezésére.

Két héttel ezelőtt tárgyaltunk először arról, hogy szükség lenne a fertőző kórház intenzív terápiás részlegének bővítésére, és még aznap megrendeltük az ehhez szükséges műszaki terveket. Köszönet illeti a marosvásárhelyi és kolozsvári tervezőmérnökökből álló csapatot, akik rekordidő alatt készítették el a szükséges műszaki dokumentációt és olyan korszerű építkezési technológiát javasoltak, ami lehetővé teszi, hogy az épület néhány hónap alatt elkészüljön” – mondta el Péter Ferenc tanácselnök.


A Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal hétfőn sürgősségi eljárással bocsátotta ki a beruházás építkezési engedélyét, így már csak a kormány döntése hiányzik ahhoz, hogy a beruházás megvalósuljon. Az Egészségügyi Minisztériumtól, valamint a Közberuházásokért, Fejlesztésekért és Adminisztrációért felelős Minisztériumtól ma fogja átiratban kérni a Maros Megyei Tanács, hogy hagyják jóvá a beruházás finanszírozását. A beruházás teljes értéke 16,4 millió lej. Péter Ferenc a kormány helyi és központi képviselőivel erről korábban már egyeztetett, ezért a Maros Megyei Tanács elnöke bízik abban, hogy a minisztériumok támogatni fogják a kórházfejlesztés megvalósítását, ezáltal megnyílik a lehetőség arra, hogy még az idén nyáron a betegek rendelkezésére lehessen bocsátani az új termeket. (közlemény/marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Kezdődik az iskolai oltáskampány

Rákóczi Kinga

Polgári egység napjává neveznék ki augusztus 10-et

Noémi

Nem volt könnyű az asztaliteniszezőknek sem…

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben