fbpx
Egészségügy Koronavírus

Nyári tábor helyett védőfelszerelés az onkológiának

Fotó:FB

A Marosvásárhelyi Rákos Gyerekekért Alapítvány bejelentette, hogy a gyerekek nyári táborozására összegyűjtött pénzből a Maros Megyei Kórház Gyermek Hemato-onkológia osztályának vásárol védőfelszerelést. Az alapítvány elnöke, Farczádi Gabriella portálunknak elmondta, hogy önkénteseik már hetek nem mennek be a kórházba, azért hogy ne veszélyeztessék a betegeket. Mint mondta, egyszerre 5-6 gyerek van beutalva, és mivel ugyanehhez az osztályhoz tartozik a nefrológia is, legtöbb 12 gyerek tartózkodik ott.

Farczádi Gabriellától megtudtuk, hogy a nyári táboroztatásra szükséges támogatáson kívül egy másik projektre érkezett összeget is a szükséges eszközök beszerzésére tudják fordítani. A Marosvásárhelyi Rákos Gyerekekért Alapítvány elnöke nagyon reálisan látja a helyzetet, egyebek mellett azt, hogy a járvány terjedésének megakadályozására szánt pénzösszegek felemésztik az egészségügyi ágazatra szánt állami költségvetést, év vége felé valószínűleg anyagi gondokkal küzd majd a gyermekonkológia is. Erre is spórolnak.

Gabriella elmondta, maszkok, kesztyűk, védőköpenyek és védőszemüvegekre van szükség. Hangsúlyozta, kizárólag orvosi eszközöket előállító cégektől vásárolhatnak, nem mellékes ugyanis a maximális védelem biztosítása.

Arra a kérdésünkre, hogy hogyan élik meg a jelen helyzetet a betegek és azok családtagjai, Farczádi Gabriella elmondta, fokozott veszélynek vannak kitéve, ezért egy plusz stresszfaktor a járvány terjedése.

Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra! (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Mától érvényét veszti a hétvégi szigorítás Marosvásárhelyen

zkadar

Újabb oltásmaraton az orvosin

krakoczi

Péter Ferenc: Örkényt és Caragialet is megihletné a mai romániai helyzet

Balogh Katalin
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben